Αυτό η βέρα έχει έναν… ανιχνευτή μετάλλου!

Spread the love

Απίστευτα τυχερός ήταν ένας άντρας στην αγγλική ύπαιθρο, ο οποίος εντόπισε ένα πολύτιμο εύρημα με τον ανιχνευτή μετάλλων του.

Geekmaxi Many GEOs

Συγκεκριμένα, έπεσε πάνω σε μια μεσαιωνική διαμαντένια βέρα σε «σχεδόν τέλεια κατάσταση» κοντά στο Thorncombe, στα νοτιοδυτικά της χώρας

Google news

Τώρα το αντικείμενο αναμένεται να φτάσει από 35.500 έως 47.300 δολάρια όταν βγει σε δημοπρασία αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο Ντειβιντ Μπόρντ, 69 ετών, βρήκε το εκπληκτικό δαχτυλίδι στη δεύτερη απόπειρά του να γίνει ανιχνευτής μετάλλων μετά από μια θητεία στη δεκαετία του 1970 κατά την οποία έψαξε τις τοπικές παραλίες αλλά δεν βρήκε τίποτα σημαντικό, ανέφερε ένα δελτίο τύπου από τον οίκο δημοπρασιών Noonans νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Μπορντ χαρακτήρισε το δαχτυλίδι «ένα εύρημα που συμβαίνει μια φορά στη ζωή».

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο CNNi, είπε: «Πιθανότατα δεν θα υπάρξει ποτέ άλλο σαν αυτό. Τότε, κάθε δαχτυλίδι ήταν ξεχωριστό και μοναδικό, δεν παρήχθη μαζικά όπως σήμερα. Είναι εκπληκτικό».

Ο Μπορντ ξεκίνησε ξανά την ανίχνευση μετάλλων το 2019. Κατά τη δεύτερη ημέρα μιας επιτόπιας έρευνας, είχε σχεδόν εγκαταλείψει όταν έλαβε σήμα στον ανιχνευτή μετάλλων του από ένα μονοπάτι.

Αρχικά, το αντικείμενο έμοιαζε με περιτύλιγμα γλυκού, αλλά ο Μπορντ συνειδητοποίησε σύντομα ότι ήταν ένα χρυσό δαχτυλίδι. Όταν το ξέθαψε ολόκληρο καλυμμένο με λάσπη, ο 69χρονος το πέρασε για «παλιό μέταλλο» και το έβαλε στην τσέπη του.

«Μόλις έφτασα σπίτι και το έπλυνα, συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζαμε», εξήγησε.

Το δαχτυλίδι είναι σε «σχεδόν τέλεια κατάσταση», σύμφωνα με τον Νάιτζελ Μιλς, σύμβουλο νομισμάτων και αρχαιοτήτων στο Noonans. Το κόσμημα έχει ένα χρυσό στεφάνι από δύο πλεγμένες ζώνες που συμβολίζουν τη συζυγική ένωση και ένα ανεστραμμένο διαμάντι τοποθετημένο σε αυτό.

Χαραγμένη στο δαχτυλίδι είναι μια μεσαιωνική γαλλική επιγραφή που γράφει, «Ieo vos tien foi tenes le moy», που μεταφράζεται ως, «Κρατάω την πίστη σου, κράτα τη δική μου», σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Λόγω της τοποθεσίας του ευρήματος και της ποιότητας του δαχτυλιδιού, οι ειδικοί του Noonans υπέθεσαν ότι πρόκειται για τη βέρα της Τζόαν Μπρουκ, που της έδωσε ο σύζυγός της, Τόμας Μπρουκ.

Ο γάμος τους το 1388 έφερε μεγάλο πλούτο στην οικογένεια Μπρουκ, ανέφερε η ανακοίνωση, καθώς η Τζόαν ήταν χήρα του Ρόμπερτ Τσένταρ, ενός πλούσιου εμπόρου υφασμάτων και δύο φορές δήμαρχου του Μπρίστολ, μιας πόλης στη δυτική Αγγλία.

Ήταν σε μια εποχή που οι μεσαιωνικές έννοιες του ιπποτισμού και της αυλικής αγάπης ήταν στο ζενίθ τους, έννοιες τις οποίες αντικατοπτρίζει το δαχτυλίδι, είπε ο Noonans.

Τώρα γνωστό ως το μεσαιωνικό διαμαντένιο δαχτυλίδι της Λαίδυ Μπρουκ, το αντικείμενο θα δημοπρατηθεί στις 29 Νοεμβρίου.

Ο Μπορντ βγαίνει τρεις φορές την εβδομάδα, αν ο καιρός το επιτρέπει, με την ελπίδα να αποκαλύψει και άλλο σπουδαίο εύρημα.

Η ανακάλυψή του προστίθεται σε μια λίστα με απίστευτα ευρήματα από ανιχνευτές στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα