Ουκρανικός ήταν τελικά ο πύραυλος που χτύπησε την Πολωνία!

Spread the love

Ουκρανικός ήταν ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ αναφερόμενος στο συμβάν που προκάλεσε την έκτακτη συνάντηση των μονίμων αντιπροσώπων της Συμμαχίας.

AliExpress WW

Όπως ανέφερε, «οι ανώτατοι διοικητές μας ενημέρωσαν για τις έρευνες. Η χθεσινή έκρηξη, έλαβε χώρα καθώς η Ρωσία εξαπέλυσε νέο κύμα επίθεσης στην Ουκρανία.

Google news

Η έρευνα συνεχίζεται και πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ήταν αποτέλεσμα σκόπιμης ενέργειας. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Από τις προκαταρκτικές έρευνες προκύπτει ότι ήταν πιθανώς αντιαεροπορικός πύραυλος της Ουκρανίας για να αναχαιτίσει ρωσικό.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Δεν είναι λάθος της Ουκρανίας. Η Ρωσία φέρει την ευθύνη καθώς συνεχίζει τον παράνομο πόλεμο στην Ουκρανία.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία. Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο.

Μίλησα με τον πρόεδρο Ντούντα (Πολωνία) και τον πρόεδρο Μπάιντεν (ΗΠΑ) και συμφωνήσαμε να παραμείνουμε ήρεμοι και να παρακολουθούμε τις έρευνες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι ο ουκρανικός πύραυλος που έπληξε την Πολωνία δεν ήταν σκόπιμη ενέργεια και προσέθεσε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να καταρρίπτει τους ρωσικούς πυραύλους.

Για το κατά πόσο το ΝΑΤΟ είναι προετοιμασμένο για παρόμοια περιστατικά, είπε: «Είμαστε προετοιμασμένοι για ατυχήματα και για να αποφεύγουμε κλιμάκωση της κατάστασης με ηρεμία και αποφασιστικότητα».


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα