Ο Πρίγκιπας Φίλιππος Ήθελε να κάνει μήνυση στο Netflix για τα όσα παρουσιάζονται στο… The Crown.

Spread the love

O εκλιπών πρίγκιπας Φίλιππος είχε σκεφτεί να κάνει μήνυση στην πλατφόρμα.
Ένας μόνιμος «πονοκέφαλος» για το Μπάκιγχαμ φαίνεται πως είναι το «The Crown», η επιτυχημένη σειρά του Netflix που αναφέρεται στην βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο υποστηρίζουν μάλιστα ότι ο εκλιπών πρίγκιπας Φίλιππος είχε σκεφτεί να κάνει μήνυση στην πλατφόρμα.

Goboo [CPS] Many GEOs

Η σειρά «The Crown» του Netflix -όπως αναφέρουν ΜΜΕ στην Βρετανία- έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο Παλάτι, καθώς εδώ και καιρό έχει ανοίξει μια συζήτηση για τον τελικά παρουσιάζονται φανταστικά ή πραγματικά γεγονότα.

Google news

Ενοχλημένος με τα όσα παρακολουθούσε ο κόσμος γύρω από το πρόσωπό του -σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail- ήταν και ο αείμνηστος πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος έφυγε από την ζωή τον Απρίλιο του 2021.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου ήταν βαθιά «πληγωμένος και αναστατωμένος» από τα όσα έδειχνε η σειρά «The Crown» για τον θάνατο της αδερφής του, πριγκίπισσας Cecilie. Πρόκειται για το προτελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της επιτυχημένης σειράς του Netflix, που προβλήθηκε το 2017.

Το επεισόδιο που εξόργισε τον πρίγκιπα Φίλιππο
Στο επίμαχο επεισόδιο, βλέπουμε τον νεαρό τότε Φίλιππο στο οικοτροφείο του Gordonstoun, στη Σκωτία, να μπλέκει σε μπελάδες και να του ανακοινώνεται ότι δεν του επιτρέπεται να επιστρέψει στο σπίτι του στη Γερμανία για τις διακοπές του εξαμήνου.

Η αδερφή του, η οποία είναι έγκυος στο τέταρτο παιδί της εκείνη την περίοδο, λέει στον Φίλιππο ότι αναγκάζεται να πετάξει στο Λονδίνο λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε στο σχολείο.

Η 26χρονη τότε πριγκίπισσα Cecilie στην σειρά λέει στον πρίγκιπα Φίλιππο ότι αναγκάζεται να πετάξει στο Λονδίνο λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε στο σχολείο.

Η πριγκίπισσα Cecilie πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1937 μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της. Γέννησε στο αεροπλάνο λίγο πριν αυτό συντριβεί σε καμινάδα εργοστασίου στην Οστάνδη του Βελγίου. Στην αναπαράσταση της κηδείας της Cecilie στο «The Crown», ο πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας και της Δανίας, πατέρας του Φίλιππου, λέει:

«Εκπλήσσομαι που τολμά να εμφανιστεί εδώ. Αν δεν ήταν ο Φίλιππος και η απειθαρχία του, δεν θα είχε πάρει ποτέ αυτή την πτήση. Είναι αλήθεια, έτσι δεν είναι αγόρι μου; Εσύ είσαι ο λόγος που είμαστε όλοι εδώ και κηδεύουμε το αγαπημένο μου παιδί. Πάρτε τον από εδώ».

«Αναστατώθηκε και πληγώθηκε πολύ»
Παρά τη φανταστική απεικόνιση της σειράς, ο λόγος που η πριγκίπισσα Cecilie ταξίδεψε στο Λονδίνο δεν είχε καμία σχέση με τον πρίγκιπα Φίλιππο και τους μπελάδες που είχε δημιουργήσει κατά την φοίτησή στο οικοτροφείο της Σκωτίας. Και ο εκλιπών Δούκας του Εδιμβούργου ήταν πολύ δεμένος την αδερφή.

Μετά λοιπόν την απεικόνιση των παραπάνω, ο πρίγκιπας Φίλιππος «αναστατώθηκε και πληγώθηκε πολύ» και ρώτησε τους δικηγόρους του για το πως θα μπορούσε να κινηθεί νομικά σε βάρους του Netflix για τα όσα απεικονίζονται στο «The Crown».

«Ξέρω ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος συμβουλεύτηκε τον δικηγόρο του σχετικά με αυτό, για να ρωτήσει “Τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;”». δήλωσε στους Sunday Times ο βασιλικός ιστορικός Hugo Vickers. «Ήταν πολύ αναστατωμένος με τον τρόπο που παρουσιάστηκε. Ήταν άνθρωπος. Θα μπορούσε να πληγωθεί όπως οποιοσδήποτε άλλος» πρόσθεσε.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα