Ανάκληση σε γνωστό συμπλήρωμα για την τριχόπτωση για ουσία που δεν περιέχει, δήλωσε ο ΕΟΦ.

Spread the love

Φιάσκο ΕΟΦ: Την ανάκληση από την αγορά, αρκετών παρτίδων ενός γνωστού συμπληρώματος διατροφής που κυκλοφορεί ως μέσο καταπολέμησης της τριχόπτωσης και ως ενδυναμωτικό των μαλλιών, αποφάσισε ο ΕΟΦ, σύμφωνα με ανακοίνωση πού όμως θα πάρει πίσω.

Lightinthebox WW

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, στις εν λόγω παρτίδες «χρησιμοποιήθηκε παρτίδα α’ ύλης (εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου) στην οποία πιθανώς περιέχει θραύσματα επιμολυσμένη με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο».

Google news

Το αιθυλενοξείδιο, είναι καρκινογόνος ουσία, που μπορεί να προκαλέσει λευχαιμία, λεμφώματα και καρκίνο του μαστού.

Το προϊόν που ανακλήθηκε, είναι το συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία DUCRAY ANACAPS EXPERT (της εταιρείας PIERRE FABRE MEDICAMENT).

Η ανάκληση αφορά τις παρτίδες 2K1KT, 2K1MB, 2K1MC, 2K1WK και 2K1RJ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία PIERRE FABRE MEDICAMENT στην επιχείρηση PIERRE FABRE HELLAS SA. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία έχει
προβεί η εταιρεία και αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ. Κατά την ενημέρωση του ΕΟΦ η εταιρεία υποχρεούται να αποστείλει παραστατικά αγοράς του παραπάνω προϊόντος καθώς και
πελατολόγιο και παραστατικά διακίνησης σε αγορές άλλων κρατών μελών της ΕΕ ή τρίτων χωρών.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ».

Η αντίδραση της εταιρείας
Όπως ήταν λογικό η εταιρεία έσπευσε να διαμαρτυρηθεί καθώς στο προϊόν της δεν περιέχεται η επίμαχη ουσία. Διένειμε μάλιστα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή την παρακάτω ανακοίνωση.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα