Αυτή είναι η μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη του 21ου αιώνα!

Spread the love

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο!

Dresslily WW

Αρχαιολόγοι εντόπισαν μια σήραγγα που κρύβεται κάτω από τον αρχαίο ναό Taposiris Magna η οποία και μπορεί να οδηγεί στον χαμένο τάφο της θρυλικής Κλεοπάτρας.

Google news

Αυτή η σήραγγα, που έχει ύψος έξι πόδια και έκταση 4.800 πόδια, πρόκειται για ένα «γεωμετρικό θαύμα» και λέγεται ότι μοιάζει με το τούνελ του Ευπαλίνου στη Σάμο, που θεωρείται ένα από τα τα σημαντικότερα επιτεύγματα μηχανικής του κλασικού κόσμου.

Η πιο σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη
Η αρχαιολόγος Kathleen Martinez του Πανεπιστημίου του San Domingo, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, είναι πεπεισμένη για περισσότερο από μια δεκαετία ότι η Κλεοπάτρα και ο εραστής της Μάρκος Αντώνιος, αναπαύθηκαν μέσα στον αρχαίο ναό Taposiris Magna της Αιγύπτου και ότι το τούνελ θα μπορούσε να είναι ο δρόμος προς αυτήν την τεράστια ανακάλυψη. Ο Martinez δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η εμβληματική βασίλισσα της Αιγύπτου να είναι θαμμένη εκεί και αν είναι, αυτή θα είναι «η πιο σημαντική ανακάλυψη του 21ου αιώνα». Η αρχαιολόγος εκτιμά ότι η Κλεοπάτρα είχε λεπτομερή σχέδια για να ταφούν τόσο η ίδια, όσο και ο αγαπημένος της Μάρκος Αντώνιος, εκεί.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Heritage Key, η Kathleen Martinez δήλωσε ότι «αν υπάρχει 1% πιθανότητα η βασίλισσα να έχει ταφεί εκεί είναι καθήκον μου να την αναζητήσω». Αρχαιολόγοι που εργάζονται στον αρχαίο ναό Taposiris Magna της Αιγύπτου, που βρίσκεται κοντά στην αρχαία αιγυπτιακή πρωτεύουσα της Αλεξάνδρειας, βρήκαν μια σειρά από αγγεία κάτω από το ίζημα της λάσπης, καθώς και ένα ορθογώνιο μπλοκ από ασβεστόλιθο. Η ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι τα θεμέλια του ναού Taposiris Magna, είναι επίσης υποβρύχια λόγω των τουλάχιστον 23 σεισμών που έπληξαν τις αιγυπτιακές ακτές μεταξύ 320 μ.Χ. και 1303 μ.Χ.

Η αρχαιολόγος Kathleen Martinez ανακάλυψε επίσης αρκετά σημαντικά αντικείμενα μέσα στο ναό, συμπεριλαμβανομένων νομισμάτων που έφεραν τις εικόνες και τα ονόματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πολλών αποκεφαλισμένων αγαλμάτων, καθώς και αγάλματα της θεάς Ίσιδας. «Η Κλεοπάτρα διαπραγματεύτηκε με τον Οκταβιανό για να της επιτρέψει να θάψει τον Μάρκο Αντώνιο στην Αίγυπτο. Ήθελε να ταφεί μαζί του γιατί ήθελε να αναπαραστήσει τον θρύλο της Ίσιδας και του Όσιρι. Το αληθινό νόημα της λατρείας του Όσιρι είναι ότι δίνει την αθανασία. Μετά το θάνατό τους, οι θεοί θα επέτρεπαν στην Κλεοπάτρα να ζήσει με τον Αντώνιο σε μια άλλη μορφή ύπαρξης, έτσι θα είχαν αιώνια ζωή μαζί» είχε δηλώσει η αρχαιολόγος Kathleen Martinez, σε παλαιότερη συνέντευξή της στο National Geographic.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα