Κήρυξε τον πόλεμο στην Πολωνία η Ρωσία? Δύο νεκροί από ρωσικούς πυραύλους!

Spread the love

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πολωνία όταν δύο «αδέσποτοι» ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, με τους φόβους για μία γενικευμένη σύρραξη να εντείνονται.

Redmagic WW

Το Associated Press επιβεβαίωσε το ρωσικό «χτύπημα» στη χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ επικαλούμενο έναν ανώτατο αξιωματούχο των Υπηρεσιών Ασφαλείας των ΗΠΑ, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, όμως δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι πύραυλοι ήταν αποτέλεσμα του μαζικού βομβαρδισμού της Ρωσίας κατά των ουκρανικών πόλεων νωρίτερα σήμερα, όπου εκτοξεύτηκαν πάνω από 100 πύραυλοι.

Google news

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, συγκάλεσε την Επιτροπή του Υπουργικού Συμβουλίου για Υποθέσεις Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας «κατεπειγόντως», μετά τις εκρήξεις. Οι πύραυλοι έπεσαν στην πόλη Przewodów, χτυπώντας ξηραντήρια σιτηρών ενώ ήδη η αστυνομία, η εισαγγελία και ο στρατός βρίσκονται ήδη στο σημείο.

«Πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο, δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί», δήλωσε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Λούκας Κούσι, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Πολωνίας φέρονται να βρίσκονται σε «υψηλή επιφυλακή» και ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο στόχος των πυραύλων μπορεί να ήταν το Λβιβ, μια ουκρανική πόλη περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Przewodów.

Ο εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης Πιότρ Μιούλερ δεν επιβεβαίωσε άμεσα τις πληροφορίες για δύο νεκρούς από ρωσικούς πυραύλους, ωστόσο μίλησε για «κατάσταση κρίσης».

Παράλληλα, ο Βίκτορ Όρμπαν συγκάλεσε εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας της Ουγγαρίας.

Στο σκοτάδι το μισό Κίεβο – Διακοπές ρεύματος στην Μολδαβία

Η κατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου είναι «κρίσιμη» στην Ουκρανία, δήλωσε η ουκρανική προεδρία μετά τα ρωσικά πλήγματα στις ενεργειακές υποδομές πολλών περιοχών που προκάλεσαν τουλάχιστον έναν θάνατο στο Κίεβο.

«Οι Ρώσοι τρομοκράτες διεξήγαγαν μια νέα σχεδιασμένη επίθεση εναντίον ενεργειακών υποδομών. Η κατάσταση είναι κρίσιμη», δήλωσε στο Telegram ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρίας Κιρίλο Τιμόσενκο. Όπως είπε, η κατάσταση στην πρωτεύουσα Κίεβο, που επλήγη από πολλούς πυραύλους, είναι «εξαιρετικά δύσκολη». «Επιβλήθηκαν ωράρια ειδικών έκτακτων διακοπών ρεύματος», πρόσθεσε ενώ περισσότεροι από επτά εκατομμύρια Ουκρανοί είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, είπε από την πλευρά του πως τουλάχιστον τρεις ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κτίρια κατοικιών. «Στη συνοικία Πετσέρσκ, σε ένα από τα κτίρια που επλήγησαν από πύραυλο, οι διασώστες ανέσυραν το πτώμα ενός ανθρώπου», δήλωσε στο Telegram.

Η Μολδαβία αναφέρει «μαζικές διακοπές ρεύματος» σε όλη τη χώρα μετά τα ρωσικά πλήγματα στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε εκτός λειτουργίας η «εξαγωγική» γραμμή Βουκανέστι –Ισάτσκ, μέσω της οποίας η Μολδαβία εισάγει ηλεκτρική ενέργεια από την Ρουμανία. Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν στις πόλεις Καχούλ, Σορόκα, Ουνγκένι, Γιέντινετ, Καντεμίρ, Αννένι Νόι, Ρεζίνα και σε μερικές περιοχές της πρωτεύουσας Κισινάου.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα