Η Ελλάδα είναι πρώτη στον δείκτη MSCI στην Ευρώπη!

Spread the love

Την πρώτη θέση στον δείκτη MSCI για τις ευρωπαϊκές χώρες καταλαμβάνει η Ελλάδα που έχει γίνει ξανά ελκυστική για επενδύσεις.

AliExpress WW

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει θετικές αποδόσεις κατά 4,8% και είναι στην πρώτη θέση του σχετικού δείκτη, με την Πορτογαλία να ακολουθεί με 3,7%, τη Νορβηγία με 3,5% και το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι οριακά θετικό με 0,3%. Όλες οι υπόλοιπες χώρες που περιλαμβάνονται στον σχετικό δείκτη καταγράφουν αρνητικές επιδόσεις. Ακόμα και χώρες με θεωρητικά πολύ πιο ισχυρή οικονομία από την ελληνική, βρίσκονται πολύ χαμηλά στον σχετικό δείκτη. Για παράδειγμα, η Γαλλία καταγράφει αρνητική επίδοση κατά 7,9%, η Ιταλία κατά 11,9% ενώ η Γερμανία κατά 18,5%.

Google news

«Παρά τη συγκυρία της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία, η ελληνική οικονομία δείχνει πως όχι μόνο αντέχει αλλά κάνει και βήματα προόδου. Η χώρα έχει γίνει ξανά ελκυστική για επενδύσεις, κι αυτό αποτυπώνεται πλήρως και στους δείκτες, όχι μόνο της εγχώριας χρηματαγοράς αλλά και στους ευρωπαϊκούς. Τελευταίο παράδειγμα, η πρωτιά της χώρας στον δείκτη MSCI για την Ευρώπη, σε ό,τι αφορά την ετήσια βάση για το 2022», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης MSCI Greece περιμβάνει τις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Mytilineos, Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ και Jumbo.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα