Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη χαμηλότερη τιμή ενέργειας στην Ευρώπη!

Spread the love

Για ακόμη έναν μήνα η Ελλάδα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο σε ότι αφορά στην ευρωπαϊκή κατάταξη των τιμών ενέργειας.

Goboo [CPS] Many GEOs

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Ενέργειας Οικιακής Χρήσης (HEPI), που καταρτίζεται από την αυστριακή Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Energie-Control) και την ουγγρική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (MEKH), σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων VaasaETT, η Αθήνα βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στις φθηνότερες πρωτεύουσες όσον αφορά στην τελική τιμή της κιλοβατώρας.

Google news

Η Ρώμη, η πιο ακριβή πόλη στην κατάταξη των τιμών ενέργειας
Ειδικότερα, καταλαμβάνει την 12η θέση, ανάμεσα σε 33 χώρες, με την κιλοβατώρα να κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 36 λεπτά του ευρώ (0,3682 ευρώ). Πρώτη στην κατάταξη βρίσκεται η Ρώμη, όπου η κιλοβατώρα «αγγίζει» τα 71 λεπτά του ευρώ (0,7156 ευρώ), ακολουθεί η Πράγα (0,6459 ευρώ) ενώ το Βερολίνο βρίσκεται στην έκτη θέση (0,5673).

Επίσης, η χώρα μας έχει τη δεύτερη χαμηλότερη τιμή ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Ενέργειας Οικιακής Χρήσης (HEPI), όπου αποτυπώνονται οι τελικές τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές. Συγκεκριμένα, η Αθήνα είναι η δεύτερη φθηνότερη πρωτεύουσα, καθώς η κιλοβατώρα κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 25 λεπτά του ευρώ (0,2537ευρώ). Οι πόλεις με τις υψηλότερες τιμές είναι η Κοπεγχάγη (0,684 ευρώ), το Άμστερνταμ (0,6750 ευρώ), η Ρώμη (0,6495 ευρώ), οι Βρυξέλλες (0,5753) κ.ο.κ.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα