Πολύ μεγάλη κακοκαιρία έρχεται την Κυριακή 6/11!

Spread the love

Για ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο που χρειάζεται προσοχή προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι και η ΕΜΥ. Η κακοκαιρία θα αρχίζει να δείχνει τα «δόντια» της από το απόγευμα της Παρασκευής, με τις πρώτες καταιγίδες να εμφανίζονται από τα δυτικά.

Hekka

Το Σαββατοκύριακο θα επηρεαστεί ολόκληρη η Ελλάδα, με την Αττική να δέχεται και αυτή ισχυρό «χτύπημα».

Google news

Το κύμα με βροχές και καταιγίδες θα μας επισκεφτεί από τη γειτονική Ιταλία, καθώς όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, κ. Θεόδωρος Κολυδάς στον κόλπο της Γένοβας δημιουργείται από αύριο ένα χαμηλό το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά.

Το πρωί της Πέμπτης ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος στην πρόγνωσή του έκανε λόγο για ένα σύστημα που θα φέρει πολύ νερό στην Ελλάδα και χρειάζεται προσοχή. Άλλωστε, όπως λέει, ο Νοέμβριος έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα επικίνδυνος και φονικός.

Από πού ξεκινά η κακοκαίρια
Πρώτος «σταθμός» της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο είναι η δυτική Ελλάδα, στην οποία θα σημειωθούν βροχές από το απόγευμα της Παρασκευής, οι οποίες δεν θα είναι τόσο ισχυρές. Ο μεγάλος όγκος νερού θα πέσει στα δυτικά το Σάββατο, όπου χρειάζεται προσοχή. Στη συνέχεια την Κυριακή το κύμα ισχυρών καταιγίδων θα σαρώσει ολόκληρη την Ελλάδα, από Αττική μέχρι Πελοπόννησο και από Βόρεια Ελλάδα μέχρι Αιγαίο.

Τη Δευτέρα οι βροχές θα συνεχιστούν με τα Δωδεκάνησα να μπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ ενισχύονται και οι βοριάδες.

Πότε θα χτυπήσει την Αθήνα
Ο κ. Γιαννόπουλος τονίζει πως ο καιρός θα είναι καλός το πρωί του Σαββάτου στην Αττική, όμως όσο περνά η ώρα ο καιρός θα αλλάζει.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο κ. Γιαννόπουλος με τη σειρά του ανέφερε πω το κύμα της σοβαρής κακοκαιρίας θα χτυπήσει την πρωτεύουσα κυρίως την Κυριακή, όπου θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες. Οι καιρικές συνθήκες θα αλλάξουν ξανά από το βράδυ.

Αρναούτογλου: Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Στην πρόγνωση του ο Σάκης Αρναούτογλου για την κακοκαιρία, αναφέρει πως το Σάββατο ξεκινά από τη δυτική Ελλάδα. Μπόρες και καταιγίδες θα έχουμε σε περιοχές του Ιονίου και από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν και προς τα ανατολικά. Η θερμοκρασία στους 24 στα κεντρικά, στους 18 στο Ιόνιο και στους 24 στο Αιγαίο. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την χώρα με πολλές βροχές και στην Αττική. Η θερμοκρασία στους 18 στα κεντρικά και στο Ιόνιο στους 17.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα