Ανοιχτά θα είναι τα μαγαζιά την Κυριακή 6/11!

Spread the love

Μία ξαφνική ανακοίνωση για ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή 6/11 έφερε αναστάτωση στους εμπόρους, αφού η επιπλέον μέρα λειτουργίας των καταστημάτων είχε βγει από τα πλάνα τους.

ChicMe WW

Ο σχεδιασμός είχε ανατραπεί από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ένα νομοσχέδιο έβαλε τέλος στις ενδιάμεσες εκπτώσεις φθινοπώρου και άνοιξης, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα πολλών ετών. Μαζί με την κατάργηση των εκπτώσεων, επόμενο ήταν ότι θα ισχύσει και η κατάργηση δύο Κυριακών τον χρόνο, οι οποίες είχαν θεσπιστεί ακριβώς για αυτές τις εκπτωτικές περιόδους που δεν υπάρχουν πια.

Google news

Έτσι, μεγαλύτερα ερωτηματικά δημιουργούνται για το ποιοι τελικά θα ανοίξουν τα καταστήματά τους την ερχόμενη Κυριακή, αλλά και τι θα κάνουν όλα τα σούπερ μάρκετ. Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα είναι προαιρετικό και οι επιχειρήσεις διαφοροποιούνται: Κάποιοι μένουν ανοιχτοί πιο αργά, ενώ κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ανοίγουν Κυριακές μόνο όταν είναι εορταστικές περίοδοι.

Δείτε αναλυτικά το ωράριο σε μαγαζιά και σούπερ μάρκετ.

Αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας τις Κυριακές
Τα καταστήματα μένουν ανοιχτά από 11 μέχρι 6 το απόγευμα, ενώ το ωράριο στα εμπορικά κέντρα της Αττικής διαμορφώνεται ως εξής:

Τhe Mall Athens

Το Mall στο Μαρούσι υποδέχεται πελάτες την Κυριακή με ωράριο λειτουργίας 11:00 – 20:00.

Golden Hall

Και το Golden Hall μένει ανοιχτό τις ίδιες ώρες.

Athens Metro Mall και Avenue

Τα καταστήματα των δύο εμπορικών κέντρων μπορούν να επισκεφτούν οι καταναλωτές επίσης από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

McArthurGlenn

Τα εμπορικά καταστήματα του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen, παραμένουν ανοιχτά από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ την Κυριακή 6/11
Κλειστός θα παραμείνει ο Σκλαβενίτης που μένει ανοιχτός την Κυριακή μόνο κατά τις εορταστικές περιόδους, ενώ ανοιχτός, όπως και όλες τις Κυριακές που ορίζει ο νόμος, είναι ο ΑΒ Βασιλόπουλος με ωράριο που εξυπηρετεί συνήθως από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Κλειστά μένουν τις Κυριακές και τα σούπερ μάρκετ Μασούτης με πέντε εξαιρέσεις:

Αεροδρόμιο «Μακεδονία» τις ώρες 07:00 – 23:00
Καταστήματα Ασπροβάλτα, Ν. Πέραμος, Θάσος, τις ώρες 10:00 – 17:00
Καταστήματα Ν. Επιβάτες, Μηχανιώνα, Περαία, Επανωμή, 10:00 – 15:00
Τα Μy Market ανακοίνωσαν ότι θα είναι ανοιχτά αυτά τα καταστήματα:

souper market

Το Lidl ακόμα δεν έχει ανακοινώσει ακόμα εάν θα είναι ανοιχτό αυτή την Κυριακή 6/11, ωστόσο μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα που βγαίνουν οι ανακοινώσεις, πατώντας ΕΔΩ.

Το ίδιο ισχύει και για το σούπερ μάρκετ «Κρητικός» που ακόμα δεν έχει κάνει ανακοίνωση, αλλά εφόσον ανοίξει θα ανακοινωθεί ΕΔΩ.

Αντιδράσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6/11
Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή, επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Με κοινή ανακοίνωση η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ αντέδρασαν, σημειώνοντας τα εξής:

«Δεδομένου ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν ήδη καταργηθεί ως άχρηστες και αναποτελεσματικές, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που πλέον, με καταργημένο τον θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες».

Οι επόμενες Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ το 2022
11 Δεκεμβρίου 2022 – Η προτελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα
18 Δεκεμβρίου 2022 – Η τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα