Όλγα Κεφαλογιάννη: Να μην αυξηθούν κατά 10% περίπου οι ασφαλιστικές εισφορές των δικηγόρων, επιστημόνων και λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών!

Spread the love

Να ανασταλεί το μέτρο της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών (κατά 10% περίπου υπολογίζεται) των δικηγόρων, επιστημόνων και λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών, ζητεί η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη.

Lightinthebox WW

Η παρέμβαση έρχεται μετά από αίτημα τρων δικηγόρων, παρότι η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει κλείσει το θέμα τόσο από τον Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα όσο και τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Google news

Η παρέμβαση της βουλευτή Α’ Αθηνών της Ν.Δ., Όλγας Κεφαλογιάννη, αφορά ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας. Είχε προηγηθεί επιστολή του αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Α. Μαντζούτσου βάσει και των σχετικών αποφάσεων των δικηγόρων, για να προχωρήσει η κυρία Κεφαλογιάννη στην κατάθεση ερώτησης και να ζητήσει να υπάρξει αναστολή της αύξησης των εισφορών.

“Είναι σαφές ότι η εξέλιξη αυτή, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, θα οδηγήσει την πλειοψηφία των ασφαλισμένων σε μεγάλη δυσκολία καταβολής των τρεχουσών εισφορών, τήρησης των ρυθμίσεων οφειλών προηγούμενων ετών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία νέου κύματος οφειλών, που θα διαταράξει και την εισπραξιμότητα των εισφορών από τον e-ΕΦΚΑ” σημειώνει η βουλευτής.

“Περαιτέρω, η αύξηση αυτή, δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες σε βάρος ιδίως των αμίσθων δικηγόρων, οι οποίοι, σε αντίθεση με τους μισθωτούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα οι εισφορές των οποίων καλύπτονται κατά τα 2/3 από τον εργοδότη τους, καλούνται να καλύψουν το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών με ίδιες δαπάνες” τονίζει η κυρία Κεφαλογιάννη.

Και στην ερώτησή της στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας επισημαίνει: “Κατόπιν των ανωτέρω, και εν όψει της απρόοπτης μεταβολής των συνθηκών, της ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου που βιώνουμε και των εκτιμήσεων για έναν ακόμα πιο δύσκολο χειμώνα.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Προτίθεται να λάβει κάποια νομοθετική πρωτοβουλία για την αναστολή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων, καθώς και των εν γενεί αυτοτελώς απασχολούμενων – επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών;”

Α. Μαντζούτσος: Σημαντική εξέλιξη – Κάποιοι βουλευτές αντιλαμβάνονται τι βιώνουμε

Με αφορμή την κοινοβουλευτική ερώτηση της κυρίας Κεφαλογιάννη, για μία “πολύ σημαντική εξέλιξη στην προσπάθειά μας για αναστολή αύξησης των εισφορών” έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Αλέξανδρος Μαντζούτσος.

“Κάποιοι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, προερχόμενοι μάλιστα από τη συμπολίτευση, αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα που βιώνουμε μετά από τη δεκαετή μνημονιακή διαδρομή της Χώρας, τη διετή αναστολή των Δικαστηρίων λόγω της πανδημίας COVID-19, αλλά και την ολοένα διογκούμενη πληθωριστική κρίση που επικρατεί στο χώρο των επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών. Μετά και από όλα αυτά ζητάμε και πάλι από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση επίλυση του ζητήματος” ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζει πως σε υλοποίηση της από 25/10/2022 απόφασης του ΔΣ του ΔΣΑ για κινητοποιήσεις και ανάδειξη του θέματος και σε συνέχεια του από 27/10/2022 κοινού αιτήματος των επιστημονικών φορέων της Χώρας για άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, ο ΔΣΑ δια του ιδίου απέστειλε επιστολή προς τη Βουλευτή Α΄ Αθηνών, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ζητώντας την παρέμβασή της με στόχο την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για αναστολή εφαρμογής της προβλεπόμενης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών μας από 1.1.2023.

“Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ανταποκρινόμενη θετικά στα αιτήματά μας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, με την οποία υιοθετεί τις θέσεις των Δικηγόρων και του συνόλου των επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών της Χώρας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ευχαριστεί τη Βουλευτή και πρώην Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή της” σημειώνει.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα