Δεν προτίθεται να φύγει από τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού ο πατέρας Δημήτριος.

Spread the love

Δεν έχει αποχωρήσει ακόμα, και όπως φαίνεται δεν προτίθεται να φύγει από τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού ο πατέρας Δημήτριος.
Τι κι αν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος είχε καλέσει τον ιερέα να μετακινηθεί από το μοναστήρι στο μετόχι του Αγίου Ιωάννη που βρίσκεται στα όρια των μητροπόλεων Γλυφάδας και Μεσογαίας.

ChicMe WW

Εκείνος, όπως φαίνεται, είναι «σκληρό καρύδι» και αρνείται πεισματικά να υπακούσει στις εντολές της ηγεσίας της Εκκλησίας.

Google news

Αιτία, ο θόρυβος που προκάλεσαν οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα για θαύματα στον ναό. Συγκεκριμένα, ο π. Δημήτριος Λουπασάκης είχε υποστηρίξει παρουσία πλήθους πιστών, ότι με τον σταυρό που κρατά κάνει καλά ασθενείς ακόμα και με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Στο πόρισμα της Αρχιεπισκοπής μετά από έρευνα τριών χρόνων, γίνεται λόγος για αγυρτεία, απιστία και απάτες, πίσω από τα «δήθεν θαύματα» όπως τα χαρακτηρίζει.

Καθοριστικό ρόλο στην παραμονή του φαίνεται πως έχει παίξει ο διαπραγματευτής από την πλευρά του ιερέα, επιχειρηματίας κ. Δεσύλλας, ενώ ο πατέρας Απόστολος Καβαλιώτης, διαπραγματευτής από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου, αρνείται δική του εμπλοκή στην υπόθεση.

Τις πληροφορίες για παραμονή του ιερέα στους Αγίους Ισιδώρους επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα