Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες – Λόγια καρδιάς για την σημερινή επέτειο από τον Επισμηναγό Γιακουμή

Spread the love

Μια εντυπωσιακή επίδειξη ακροβατικών και παράτολμων ελιγμών παρουσίασε για ακόμη μία χρονιά η ομάδα «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, με «πρωταγωνιστή» το αεροσκάφος F-16 Fighting Falcon της 340ης Μοίρας που ανήκει στην 115 Πτέρυγα Μάχης και πιλότο τον ιπτάμενο Επισμηναγό, Απόστολο Γιακουμή.

Zaful WW

Ο ιπτάμενος της ομάδας Ζευς με το μαχητικό F-16 απογειώθηκε από την 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα και έφτασε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποίησε δύσκολους ελιγμούς και χαμηλές διελεύσεις με το F-16, ένα από τα καμάρια της πολεμικής μας αεροπορίας.

Google news

Με στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, έστειλε μήνυμα ενότητας και εθνικής υπερηφάνειας, απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς. “Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες” ήταν ο στίχος του ποιήματος που χρησιμοποίησε, δηλώνοντας ότι οι Έλληνες ιπτάμενοι είναι έτοιμοι να πράξουν όσα έπραξαν και οι πρόγονοί μας για την ελευθερία του Έθνους.

“Τιμή σε εκείνους που φυλλάτουν θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στον Ελληνισμό απανταχού της Γης- Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη” ανέφερε καταχειροκροτούμενος.

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα