Αυτές οι 2 συσκευές ξεπουλάνε επειδή… καταναλώνουν λιγότερο από φούρνο!

Spread the love

Τρόπους προκειμένου να ανταπεξέλθουν έναντι της κρίσης του υψηλού κόστους διαβίωσης ψάχνουν εναγωνίως οι πολίτες (και) στη Βρετανία, οι οποίοι στρέφονται στην αναζήτηση ηλεκτρικών συσκευών με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.

ChicMe WW

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (26/10) ο όμιλος σούπερ μάρκετ Asda, στη Βρετανία καταγράφεται αύξηση 320% στις πωλήσεις μέσα σε ένα χρόνο στις φριτέζες αέρος, ενώ ως προς τους πολυμάγειρες οι πωλήσεις έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Google news

Και οι δύο ηλεκτρικές συσκευές καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους παραδοσιακούς φούρνους. Τα συμπεράσματα αυτά συνάδουν με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα μέσα στον μήνα η Kantar Group, η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων.

Φυσικό αέριο και ρεύμα ροκανίζουν την τσέπη των Βρετανών
Όπως είπε η Asda, η οποία αντιπαρέβαλε τα στοιχεία της με το Κέντρο για την Έρευνα στην Οικονομία και στις Επιχειρήσεις, προκύπτει ότι οι οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τον Σεπτέμβριο κατά 162 ευρώ φτωχότερες σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο κυρίως εξαιτίας των ακριβότερων λογαριασμών κοινής ωφελείας, με τις τιμές του φυσικού αερίου να είναι κατά 95,7% υψηλότερες και του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 54%.

Οι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώνουν τις δαπάνες τους, καθώς ο πληθωρισμός έχει φθάσει στο 10%, ενώ αναμένεται να ζοριστούν περαιτέρω μέσα στο 2023 δεδομένου ότι ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ προανήγγειλε ότι δεν θα υιοθετήσει μέτρα μείωσης των φόρων που είχε προγραμματίσει η πρώην πρωθυπουργός Λιζ Τρας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο όμιλος Asda ανακοίνωσε ότι η εικόνα του εισοδήματος των νοικοκυριών εξαρτάται κατά πολύ από τη διαχείριση της κυβέρνησης ως προς την ενεργειακή ακρίβεια.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο Χαντ είχε δηλώσει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, το οποίο θα ίσχυε για δύο χρόνια, θα επανεξεταστεί από τον Απρίλιο του 2023.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα