Πως να αναγνωρίσετε έναν… παιδόφιλο.

Spread the love

Ποιοι είναι οι παιδόφιλοι και ποια είναι η στρατηγική τους.

Goboo [CPS] Many GEOs

Οι παιδόφιλοι, εξωτερικά, είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, εσωτερικά, είναι τέρατα!

Google news

Είναι ψυχικά διεστραμμένα άτομα που συμπεριφέρονται σαν τα «αρπακτικά», στοχεύοντας συγκεκριμένα παιδιά για να τα κακοποιήσουν σεξουαλικά.

Ο παιδόφιλος είναι κρυμμένος σε κοινή θέα: Μπορεί να είναι ο συγγενής, ο συνάδελφος, ο φίλος.

Οι γονείς πρέπει να είναι σε εγρήγορση καθημερινά και να παρατηρούν κάθε «σημάδι» που μπορεί να τους φανεί ύποπτο.

Ποιοι είναι οι παιδόφιλοι και ποια είναι η στρατηγική τους
Είναι πονηροί άνθρωποι που εξαπατούν αφού σκοπό έχουν να κακοποιήσουν χωρίς να οδηγηθούν στο δικαστήριο και τη φυλακή, σύμφωνα με το thepragmaticparent.com. Τα παιδιά που είναι αθώα, αφελή και εύπιστα είναι επιρρεπή στα εσκεμμένα κόλπα και στα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί ένας παιδόφιλος για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, καθώς και την εμπιστοσύνη της οικογένειας. Τις περισσότερες φορές οι παιδόφιλοι είναι διαβόητα φιλικοί, συμπαθείς, ακόμα και ελκυστικοί. Φαινομενικά ζουν μία καλή ζωή για τους έξω.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι παιδόφιλοι ψάχνουν χρόνο με το παιδιά:
Εχουν στρατηγική που στοχεύει τα θύματά τους και συχνά μπαίνουν στις ζωές των παιδιών μέσα από την οικογένεια, το σχολείο, την εκκλησία, τα αθλήματα και τις δραστηριότητές τους. Πλησιάζουν τα άτομα της οικογένειας, συγγενείς, φίλους, γείτονες, δασκάλους, προπονητές και γενικά τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεται το θύμα που σαν «αρπακτικά» έχουν στοχεύσει για να το πλησιάσουν.
Θα κοπιάσουν πολύ για να πετύχουν να μείνουν μόνοι τους με το παιδί – δεν κάνουν κάποια χάρη στους γονείς, ούτε βοηθούν από την καλή τους την καρδιά. Χρόνος όπου είναι μόνοι τους με το παιδί είναι μια ευκαιρία για να το κακοποιήσουν.
Οι παιδόφιλοι δεν ξεχωρίζουν εμφανισιακά. Ομως ακολουθούν συγκεκριμένη στρατηγική και αναζητούν τα εξής:

Ευαλωτότητα: Ένα παιδί που μπορεί να έχει ανάγκη επιπλέον προσοχής, αγάπης ή μπορεί να είναι περισσότερο μοναχικό και να έχει την ανάγκη φιλίας και καθοδήγησης. Αυτό το παιδί μπορεί να έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση ή να είναι ντροπαλό.

Ευκαιρίες: Για παράδειγμα σε μία μεγάλη συγκέντρωση οι περισσότεροι ενήλικες συζητούν, παίζουν με τα παιδιά για κάποιο χρόνο, τα προσέχουν σε… βάρδιες και μετά συζητούν μεταξύ τους. Ατομα που κάθονται μόνο με τα παιδιά και δεν έχουν επαφές με τους ενήλικες μπορεί να θεωρηθούν ύποπτα.

Οι παιδόφιλοι είναι «ειδικοί» στο να καλοπιάνουν τα παιδιά και τους γονείς, να κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους, να κάνουν δώρα και να τους δίνουν προσοχή. Ιδού μερικά σημάδια όπως τα παρουσιάζει το thepragmaticparent:

Τι θέλουν περισσότερο τα παιδιά από δώρα και παιχνίδια; Ο παιδόφιλος θα βρει το αδύναμο σημείο του παιδιού επειδή συνεχώς προσπαθεί να μιλήσει τη γλώσσα του. Αν κάποιος κάνει εξεζητημένα δώρα στο παιδί που ο γονιός δεν μπορεί να πληρώσει και είναι υπερβολικά, τότε αυτός ο άνθρωπος θα μπορέσει να περάσει περισσότερο χρόνο με το ανήλικο. Πρόκειται για μία στρατηγική που ακολουθούν οι παιδόφιλοι και θεωρείται ως προειδοποιητικό σημάδι.
Ενας παιδόφιλος θα περάσει από «τεστ» το παιδί για να σιγουρευτεί αν κρατά μυστικά από τους γονείς του.
Παιδόφιλος: Σημάδια σε καθημερινές συμπεριφορές
Ο παιδόφιλος ξεχωρίζει από τη συμπεριφορά του αν ένας γονιός είναι ιδιαίτερα παρατηρητικός. Αν ένας γονιός υποψιάζεται πως κάποιος στον περίγυρό του είναι παιδόφιλος μπορεί μεταξύ άλλων να διαπιστώσει αν τηρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Περνά χρόνο με τα παιδιά και δεν ενδιαφέρεται να συναναστραφεί με ενήλικες;
Αγνοεί επανειλημμένα κοινωνικά, συναισθηματικά ή και φυσικά όρια;
Ξεχωρίζει ένα παιδί, του δίνει ιδιαίτερη προσοχή, στοργή, δώρα και αναπτύσσει μια ακατάλληλη για την ηλικία του σχέση;
Πιέζει και επιδιώκει συχνά συναντήσεις μόνος του με ένα παιδί;
Ξεπερνά τα φυσικά όρια με αγκαλιές, αγγίγματα, φιλιά, πειράγματα, πιέζει το παιδί για να το κρατήσει παρά την αντίστασή του και επιμένει να του τραβά την προσοχή;
Μοιράζεται με το παιδί πληροφορίες για την προσωπική του ζωή που θεωρούνται ιδιωτικές;
Δείχνει σεξουαλικές εικόνες ή λέει ερωτικές ή σεξουαλικές ιστορίες μπροστά σε παιδιά;
Εμφανίζεται σαν «πολύ καλός για να είναι αληθινός» και συχνά δηλώνει πρόθυμος να κρατήσει το παιδί, να το βγάλει έξω το βράδυ, να του αγοράσει εξεζητημένα δώρα χωρίς προφανή λόγο; Ιδιαιτέρως ένας άνθρωπος που δεν έχει δικά του παιδιά.
Ακολουθεί συχνά στις τουαλέτες παιδιά και εφήβους;
Τρόποι προστασίας των παιδιών από τους παιδόφιλους
Οχι μυστικά: Ο αυστηρός κανόνας στο σπίτι πρέπει να είναι πως κανείς δεν θα κρατά ποτέ μυστικά. Ούτε καν σε περίπτωση που αυτά αφορούν ένα παιχνίδι. Αν η ύπαρξη μυστικών είναι μία αποδεκτή πρακτική ακόμα και για ζητήματα όπως το άνοιγμα της παιχνιδοκονσόλας, τότε το όριο για το παιδί θα είναι θολό και μπορεί να έχει μυστικά όχι μόνο με φίλους του αλλά και με έναν ενήλικα. Ο παιδόφιλος «ελέγχει» το παιδί που στοχεύει να κακοποιήσει για να δει αν κρατά μυστικά από τη μητέρα και τον πατέρα του.

Ανοιχτή επικοινωνία: Οι γονείς πρέπει να μιλούν με τα παιδιά τους και να τους εξηγούν την μη αποδεκτή συμπεριφορά, το μη αποδεκτό άγγιγμα, τα φυσικά όρια, την μη ύπαρξη μυστικών και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επικοινωνήσουν. Βεβαιωθείτε πως κάθε μέλος της οικογένειας ξέρει ποια είναι η υγιής σεξουαλική ανάπτυξη στα παιδιά και τί μπορεί να είναι ανησυχητικό. Διδάξτε στα παιδιά τα σωστά ονόματα για τα μέρη του σώματος και τι να κάνουν αν κάποιος προσπαθήσει να τα αγγίξει με σεξουαλικό τρόπο. Βεβαιωθείτε πως τα παιδιά ξέρουν ότι κανείς δεν έχει έχει το δικαίωμα να αγγίξει τα ιδιωτικά τους μέρη, εκτός αν πρόκειται για ιατρικούς λόγους, και δεν πρέπει να κάνουν και τα ίδια κάτι τέτοιο. Αν το παιδί σας βιώσει απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης ή σεξουαλική κακοποίηση, η χρήση «safe word» (οποιασδήποτε λέξης που θα ορίσει το παιδί σε συνεργασία με τον γονιό) μπορεί να τα βοηθήσει να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Ενεργός γονέας: Ο γονιός πρέπει να εμπλέκεται στην καθημερινή ζωή και τις δραστηριότητες του παιδιού του. Είσαι παρών ή κάποιος άλλος σου κάνει «χάρες» ιδιαίτερα σε δραστηριότητες όπου το παιδί είναι μόνο μαζί του; Αυτός είναι ένας σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας για τον παιδόφιλο επειδή όσο πιο ορατός και παρών είναι ο γονέας στη ζωή του παιδιού, τόσο πιο δύσκολος γίνεται ο στόχος του.

Ξεκάθαρα όρια στην οικογένεια: Δημιουργήστε οικογενειακές οδηγίες για τη συμπεριφορά και συζητήστε με τα μέλη της οικογένειας για την τήρηση των οδηγιών. Συζητήστε αυτές τις οδηγίες με άλλους ενήλικες που περνούν χρόνο γύρω ή επιβλέπουν τα παιδιά. (π.χ., εάν ένα παιδί δεν θέλει να αγκαλιάσει ή να φιλήσει κάποιον για να χαιρετήσει ή να αποχαιρετήσει, τότε μπορεί αντ ‘αυτού να σφίξει τα χέρια).

Αφήστε το παιδί να δημιουργήσει τα δικά του όρια: Ενημερώστε τα παιδιά ότι εάν δεν αισθάνονται άνετα να βρίσκονται κοντά σε έναν συγκεκριμένο ενήλικα ή μεγαλύτερο παιδί, τότε εσείς ή κάποιος άλλος ενήλικας θα ενημερώσετε αυτό το άτομο (π.χ. πείτε του ότι δεν θέλετε το παιδί σας να κάθεται στην αγκαλιά του). Καθώς ένα παιδί ωριμάζει, τα όρια μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν (π.χ., χτυπήστε την πόρτα πριν μπείτε στο δωμάτιο ενός εφήβου).

Εμπιστευτείτε: Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά σας πρέπει να είναι αυτοί που εμπιστεύεστε. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, αλλά ως έξυπνος και παρών γονιός, θα παρατηρήσετε ύποπτα σημάδια σε κάποιον που «περιποιείται» ένα παιδί για τους δικούς του αποκρουστικούς σκοπούς. Εάν έχετε δει κάποια σημάδια – αν το ένστικτό σας σας λέει ότι κάτι συμβαίνει – μην επιτρέψετε να γίνει συνάντηση μεταξύ του παιδιού σας και του συγκεκριμένου ατόμου.

Γονείς: Θέσπιση οικογενειακού σχεδίου
Μάθε όσα περισσότερα μπορείς: Για τα σημάδια της κακοποίησης σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά.
Να είσαι δεκτικός: Να έχεις ανοιχτή την πόρτα της επικοινωνίας όταν έρχονται να σου μιλήσουν για τα πάντα. Το παιδί σου πρέπει να καταλάβει πως αν του συμβεί κάνει θα μιλήσει σε εσένα. Οι ανοιχτές οικογενειακές συζητήσεις χωρίς μυστικά κρατούν τους γονείς κοντά στα παιδιά τους.
Οικογενειακά όρια: Τα μέλη της οικογένειας πρέπει να σέβονται την ιδιωτικότητα ενώ κάποιος ντύνεται, κοιμάται, κάνει μπάνιο και γενικά είναι σε κάποια προσωπική δραστηριότητα. Οποιος παραβιάζει τα όρια πρέπει να έχει συνέπειες.
Πάρε την ευθύνη: Μίλα όταν διαπιστώνεις πως κάτι δεν είναι σωστό και σε κάνει να νιώθεις αμήχανα. Οι ενοχλητικές συμπεριφορές του ενήλικα, του εφήβου ή του παιδιού πρέπει να επικοινωνούνται μεταξύ των μελών της οικογένειας.
Γίνε ο συνήγορος: Να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου κάθε φορά που ένας ενήλικας είναι δίπλα στο παιδί σου.
Βρες ενήλικες που εμπιστεύεσαι: Σιγουρέψου ότι κανείς στην οικογένεια δεν νιώθει μόνος. Στους ενήλικες που εμπιστεύεσαι μίλα για τους κανόνες του σπιτιού, τη μηδενική ανοχή για την παραβίαση των ορίων και για ανθρώπους που δεν εμπιστεύεσαι. Κάνε γνωστό στα παιδιά σου πως οι συγκεκριμένοι ενήλικες μπορούν να τους προσφέρουν βοήθεια αν χρειάζονται.
Να εμπλέκεσαι: Γίνε ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται για έναν έφηβο, ένα παιδί ή έναν ενήλικα. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό δώρο για όσους αγαπάς.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα