Μείωση των πωλήσεων και κέρδων ανακοίνωσε η Novartis για το γ’ τρίμηνο.

Spread the love

Η Novartis ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων και κερδών στο γ΄ τρίμηνο, που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, αν και υποστήριξε τις εκτιμήσεις για το 2022.

Redmagic WW

Η ελβετική φαρμακευτική ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,58 δισ. δολαρίων, χαμηλότερα από τα 2,53 δισ. δολάρια στο γ΄ τρίμηνο του προηγουμένου έτους, και οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 12,54 δισ. δολάρια από τα 13,03 δισ. δολάρια το 2021.

Google news

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 3,41 δισ. δολαρίων και πωλήσεις 12,89 δισ. δολαρίων.

Τα βασικά λειτουργικά έσοδα υποχώρησαν επίσης στα 4,28 δισ. δολάρια από τα 4,47 δισ. δολάρια και κέρδη ανά μετοχή στα 73 σεντς στο τρίμηνο, έναντι των 1,13 δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Η Novartis τόνισε πως ο ανταγωνισμός από τα γενόσημα φάρμακα είχε αντίκτυπο τριών ποσοστιαίων μονάδων στις πωλήσεις της και ότι τα λειτουργικά έσοδα επλήγησαν από το υψηλότερο κόστος αναδιάρθρωσης και τις υψηλότερες απομειώσεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 700 εκατ. δολάρια.

Κοιτάζοντας το μέλλον, η εταιρεία υποστήριξε τις εκτιμήσεις για το 2022, δηλώνοντας πως αναμένει μεσαία μονοψήφια αύξηση πωλήσεων και λειτουργικών εσόδων.

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα