Το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει καταστρέψει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Spread the love

Ρωσικό σφυροκόπημα για ακόμη μια ημέρα με στοχευμένα χτυπήματα σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ⦿Οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει το 30%των σταθμών αυτών ⦿Μαζικά μπλακάουτ σε όλη την Ουκρανία.
Ενόψει χειμώνα και έχοντας περάσει στην 237η ημέρα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η Μόσχα εντείνει την επιθετικότητά της χτυπώντας για ακόμη μια ημέρα στρατηγικής σημασίας στόχους.

Geekbuying WW

Τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι φανερώνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως βρισκόμαστε στη νέα φάση του πολέμου.

Google news

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο το ρωσικό σφυροκόπημα έχει προκαλέσει μαζικά μπλακάουτ σε όλη την Ουκρανία. Ο Ζελένσκι, στην ανάρτησή του, προσθέτει επίσης ότι «δεν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις» με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σήμερα, η πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο και πολλές άλλες περιφέρειες της χώρας αντιμετώπισαν διακοπές ρεύματος και υδροδότησης έπειτα από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που στόχευσαν κρίσιμες υποδομές.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση έγινε σε «κρίσιμες υποδομές» στο βόρειο τμήμα της πόλης και προέτρεψε τους κατοίκους να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια και να αποθηκεύσουν πόσιμο νερό.

Ο δήμαρχος του Ζιτομίρ ανέφερε πως κάποια στιγμή «η πόλη δεν είχε φως και τα νοσοκομεία λειτουργούσαν με εφεδρική ισχύ».

Σε αυτό το πλαίσιο, «κρίσιμη» χαρακτηρίζει την ενεργειακή κατάσταση της χώρας αξιωματούχος του ουκρανικού προεδρικού γραφείου.

Σημαντικά πλήγματα
Στο μεταξύ, η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Ουκρανίας DTEK ανέφερε διακοπές στην παροχή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης για τους κατοίκους της αριστερής όχθης της πρωτεύουσας.

Στέλεχος της εταιρείας ανέφερε πως έχουν πληγεί δύο εγκαταστάσεις θερμικής ενέργειας που κρίνονται κρίσιμες για τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

Στο Ντνίπρο, στην κεντρική Ουκρανία, ο κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο ανακοίνωσε ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν «ενεργειακές υποδομές» προκαλώντας «πυρκαγιά και σοβαρές καταστροφές».

Στην ίδια περιφέρεια, στο Πάβλογκραντ, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν «προσωρινή διακοπή της υδροδότησης» και διακοπή λειτουργίας τοπικού σταθμού άντλησης, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο στο Telegram.

Αντιαεροπορικά από το Ισραήλ θέλει η Ουκρανία
Ο πανικός έχει καταβάλει το Κίεβο που στρέφεται στο Ισραήλ για την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας. Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα αναμένεται να στείλει εντός της ημέρας αίτημα στην ισραηλινή κυβέρνηση για χορήγηση αντιαεροπορικών (DOME) προκειμένου να ανακόψει τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας.

Χθες, το Ισραήλ είχε απορρίψει το ενδεχόμενο αυτό καθώς δεν επιθυμεί να διαρραγούν οι σχέσεις της χώρας με τη Μόσχα.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα