Αυτές οι μικροσυσκευές καίνε πολύ ρεύμα!

Spread the love

Οι υψηλές τιμές του ρεύματος μάς κάνουν όλους σίγουρα πιο φειδωλούς όσον αφορά τη χρήση των ηλεκτρικών μας συσκευών, σε μία προσπάθεια να πετύχουμε μια κάποια εξοικονόμηση ενέργειας.

Goboo [CPS] Many GEOs

Έχουμε ήδη μιλήσει για τις πιο ενεγοβόρες συσκευές ενός σπιτιού, ενώ πρόσφατα γράψαμε και έναν αναλυτικό οδηγό σε σχέση με το τι κάνει πραγματικά τη διαφορά στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Google news

Ωστόσο, κάτι που δε βλέπουμε συχνά στα διάφορα δημοσιεύματα του διαδικτύου είναι οι μικρές οικιακές συσκευές, που βρίσκονται κυρίως στην κουζίνα μας και καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες ρεύματος από ό,τι κανείς θα περίμενε.

Μικροσυσκευές που «καταβροχθίζουν ρεύμα»: Εσπρεσιέρα
Μια από τις πιο ενεργοβόρες μικροσυσκευές του σπιτιού σας είναι μάλλον η εσπρεσιέρα, η οποία καταναλώνει περίπου 1.300 βατ, προκειμένου να παρασκευάσει μία κούπα καφέ, σύμφωνα με την ενεργειακή ιστοσελίδα «Conserve Energy Future».

Μία ελαφρώς πιο οικονομική λύση είναι η κατανάλωση καφέ φίλτρου, καθώς μπορείτε να βρείτε καφετιέρες φίλτρου με ισχύ ακόμα και με 900 βατ, σε αντίθεση με την εσπρεσιέρα, που η κατανάλωση μπορεί να είναι ακόμα και η διπλάσια.

Μικροσυσκευές που «καταβροχθίζουν ρεύμα»: Ηλεκτρικά φουρνάκια
Τα ηλεκτρικά φουρνάκια σίγουρα είναι μία καλύτερη εναλλακτική για το φούρνο, όσον αφορά το ψήσιμο του φαγητού, ωστόσο εάν θέλετε να ζεστάνετε το φαγητό σας, η καλύτερη επιλογή είναι ο φούρνος μικροκυμάτων.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του BBC, «ο φούρνος μικροκυμάτων είναι πιο αποδοτικός ενεργειακά από έναν συμβατικό φούρνο, αφού τα μικροκύματα ζεσταίνουν το φαγητό πιο γρήγορα και η ενέργεια θερμαίνει μόνο το φαγητό και όχι ολόκληρο το εσωτερικό ενός φούρνου».

Μικροσυσκευές που «καταβροχθίζουν ρεύμα»: Πιστολάκι μαλλιών
Κάνοντας μία μικρή έρευνα αγοράς θα δείτε ότι υπάρχουν πιστολάκια μαλλιών με ισχύ ακόμα και με 4.000 βατ, κάτι που καθιστά την εν λόγω συσκευή ιδιαίτερα ενεργοβόρα. Από την άλλη, ένα πιο οικονομικό πιστολάκι των 800 βατ μπορεί να απαιτεί περισσότερο χρόνο για να επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα, καταναλώνοντας συνολικά περισσότερο ρεύμα.

Μία καλή λύση θα ήταν να προμηθευτείτε μία πετσέτα μικροϊνών, η οποία στεγνώνει τα μαλλιά δωρεάν, χωρίς τη βλαβερή θερμότητα.

Μικροσυσκευές που «καταβροχθίζουν ρεύμα»: Φριτέζα αέρος
Μία φριτέζα αέρος καταναλώνει έως και 1 κιλοβατώρα ανά ώρα, κάτι που την καθιστά σίγουρα πιο αποδοτική από έναν φούρνο, ωστόσο παραμένει αρκετά ενεργοβόρα, επομένως είναι σημαντικό να την αντικαθιστούμε με τον φούρνο μικροκυμάτων, όπου αυτό είναι δυνατό.

Μικροσυσκευές που «καταβροχθίζουν ρεύμα»: Βραστήρας

βραστηρας, ρευμα, καταναλωση

Ο βραστήρας είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να βράσουμε νερό, ωστόσο η κατανάλωση που κάνει σε ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλη, με τις περισσότερες συσκευές να έχουν ισχύ ακόμα και 3.000 βατ.

Σύμφωνα με το βρετανικό οργανισμό εξοικονόμησης ενέργειας «Energy Saving Trust», είναι σημαντικό να μη ζεσταίνετε περισσότερο νερό από ό,τι χρειάζεστε, καθώς έτσι σπαταλάτε πολύ άσκοπα ρεύμα.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα