Τι συμφέρει για την θέρμανση φέτος; Φυσικό αέριο, ρεύμα ή πετρέλαιο;

Spread the love

Οι τιμές των καυσίμων και της ενέργειας που θα καταναλωθούν φέτος για θέρμανσης είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των περισσότερων πολιτών.

Geekbuying WW

Πέρα από το φυσικό αέριο, το ρεύμα και το πετρέλαιο θέρμανσης, σημαντική αύξηση καταγράφεται και στα καυσόξυλα. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, αναφορικά με το ποιο καύσιμο είναι το φθηνότερο, φέτος υπάρχει ένα οριακό προβάδισμα για το πετρέλαιο θέρμανσης. Εκπρόσωποι εταιρειών διαχείρισης (κοινοχρήστων) ανέφεραν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι δεν είναι λίγοι οι πολίτες που μετατρέπουν τα συστήματα θέρμανσης από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο, ενώ ταυτόχρονα 1 στις 3 πολυκατοικίες δηλώνει ότι δεν θα ανάψει τα καλοριφέρ.

Google news

Τι συμφέρει φέτος για τη θέρμανση
Τα παραδείγματα που παρουσίασε το MEGA για το κόστος θέρμανσης:

Φυσικό αέριο:
Διαμέρισμα 100 τ.μ στην Καστοριά
Μηνιαία κατανάλωση 1.600 kWh
Με τιμή: 0,11€/kWh (μετά την επιδότηση των 0,09€) 176€ το μήνα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Με 3 κλιματιστικά τελευταίας τεχνολογίας Διαμέρισμα στην Καστοριά Μηνιαία κατανάλωση: 750 kWh Με τιμή: 0,27€/kWh 202 € το μήνα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Διαμέρισμα 100 τ.μ. στην Καστοριά Μηνιαία κατανάλωση 200lt Με τιμή: 1,40€/lt (μετά την επιδότηση των 0,25€)
280€ το μήνα

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αττικής Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Νίκος Παπαγεωργίου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για τις τιμές των καυσίμων.

«Προς στιγμήν υπάρχει μία σταθερότητα στις τιμές, δεν υπάρχει η τάση να αυξηθεί ούτε όμως να μειωθεί. Είναι σημαντικό ο κόσμος να υπολογίζει τα οικονομικά του και σύμφωνα με αυτά που έχει να παίρνει πετρέλαιο. Το πετρέλαιο παραμένει από τα φθηνότερα μέσα θέρμανσης για το ελληνικό σπίτι και θα υπάρχει και έλεγχος χαμηλής κατανάλωσης», ανέφερε αρχικά.
«Οι παραγγελίες τις πρώτες μέρες ήταν αυξημένες. Τώρα που ο καιρός είναι ήπιος υπάρχει μία σταθεροποίηση όσον  αφορά στις παραγγελίες. Υπάρχουν κατοχυρωμένες προπαραγγελίες. Σε σχέση με πέρσι οι παραγγελίες είναι αυξημένες κατά 15%», πρόσθεσε.

 

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα