Ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από αύριο, Παρασκευή 14/10.

Spread the love

Αυριο, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με τους πολίτες είναι αντιμέτωποι με τις τρομακτικές αυξήσεις τιμών.

Wondershare WW

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τιμή του πετρελαίου θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από 1,5 ευρώ / λίτρο. Αυτό, πολύ απλά σημαίνει ότι για να προμηθευτεί κάποιος 500 λίτρα θα χρειαστεί 750 ευρώ, δηλαδή… ένα μηνιάτικο!

Google news

Και θα πρέπει να πληρώσει πρώτα αυτό το ποσό για να περιμένει να πάρει εκ των υστέρων τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης. Επίδομα, που φτάνει μέχρι τα 147 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά. Με άλλα λόγια, το πετρέλαιο θέρμανσης γίνεται φέτος, ίσως η δυσκολότερη υπόθεση για όλους.

Παράλληλα, σε αδιέξοδο βρίσκονται χιλιάδες καταναλωτές, οι οποίοι άλλαξαν καυστήρες για να βάλουν φυσικό αέριο και πρόσφατα έκαναν νέες μετατροπές, για να επιστρέψουν στο πετρέλαιο. Τώρα βλέπουν απογοητευμένοι, οτι τελικά το φυσικό αέριο, θα είναι και πάλι πιο φθηνό.

Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης στο Open, το άνοιγμα της πλατφόρμας για το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται προς το τέλος του χρόνου, σημειώνοντας ότι «απαιτεί να έχεις πληρώσει το πετρέλαιο, οπότε ανοίγει (η πλατφόρμα) κοντά στα Χριστούγεννα φέτος, είναι πολύ μεγαλύτερο και καλύπτει πολλά νοικοκυριά που θα επιλέξουν ως θέρμανση κι άλλα είδη, έχουμε διευρύνει πολύ σε σχέση με πέρυσι, είναι μια καλή βοήθεια που θα πάρουν τα νοικοκυριά. Η μεγάλη βοήθεια είναι το 0,25 (επιδότηση) στην αντλία και αφορά το σύνολο των νοικοκυριών. Η δική μας ιεραρχία είναι, πρώτα ο ηλεκτρισμός, μετά η θέρμανση και μετά τα ευάλωτα νοικοκυριά».


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα