Τα έργα που θα κάνει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας που θα αλλάξουν την πόλη!

Spread the love

Στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος προκειμένου να συζητήσει με τον Περιφερειάρχη για σημαντικά θέματα που αφορούν την πόλη.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Banggood WW

Η Χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής του νέου σύγχρονου πολυχώρου – ΚΑΠΗ στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας επί της Λ. Δεκελείας.
Υπενθυμίζουμε πως η κατεδάφιση του ακινήτου επί της Λ. Δεκελείας 116 & Επταλόφου (Στρούγκα) εκκρεμούσε για περισσότερα από 10 χρόνια, και πραγματοποιήθηκε από την Δημοτική Αρχή στις 05 Αυγούστου του 2021. Πλέον είμαστε σε θέση να πούμε πως μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη των εργασιών για ένα ακόμη μεγάλο – εμβληματικό έργο στην πόλη.

Google news

Η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης ανοιχτών αθλητικών χώρων σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.
Η χρηματοδότηση του έργου δημιουργίας εγκαταστάσεων συστημάτων βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Η Δημοτική Αρχή έχει σχεδιάσει να τοποθετήσει βυθιζόμενους κάδους αντικαθιστώντας τους συμβατικούς (πράσινους, μπλε, καφέ) σε 40 σημεία της πόλης (με χωρητικότητα 5000 – 6000 lt, όταν ο μεγαλύτερος συμβατικός κάδος έχει χωρητικότητα 660 -1100 lt). Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τους προσεχείς μήνες και στοχεύει αφενός στη μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων τα οποία καταλήγουν σε ταφή και αφετέρου στην λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του Δήμου.

Η δημιουργία – διαμόρφωση του νέου ασφαλούς κυκλοφοριακού κόμβου στην συμβολή των οδών Σοφούλη, Πίνδου και Φιλαδελφείας (Ι. Ν. Κοσμά Αιτωλού Ν.Φ.).
Ήδη έχει υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση και βρίσκεται σε φάση υλοποίησης το έργο της επισκευής της γέφυρας στην Οδό Βρυούλων επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τέλος τονίστηκε η αναγκαιότητα επίσπευσης των απαιτούμενων ενεργειών από τον ανάδοχο και την Περιφέρεια, για την έναρξη των εργασιών και την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου της αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας της συνοικίας της Αγ. Μαρίνας (συλλεκτήρας Σ7).


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα