10 καταστήματα θα ανοίξει η Pepco στην Ελλάδα.

Spread the love

Στο Piraeus Retail Park, ανοίγει επισήμως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, το πρώτο κατάστημα της ταχύτατα αναπτυσσόμενης λιανικής εταιρείας Pepco, που χαρακτηρίζεται από τις χαμηλές τιμές και την ποικιλία σε ρούχα, παιχνίδια και είδη σπιτιού.

Dresslily WW

Αμέσως μετά θα λειτουργήσει ένα ακόμη κατάστημα στο Ίλιον και μέχρι το τέλος του μήνα στην Λάρισα, ενώ η διοίκηση ετοιμάζεται να δημιουργήσει δύο ακόμη νέα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, ενισχύοντας παράλληλα την παρουσία της στην Αττική.

Google news

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης, που περιλαμβάνει το άνοιγμα 10 καταστημάτων σε βάθος έτους, όπως ανέφερε σε εκπροσώπους του Τύπου η διοίκηση της Pepcο. Όπως ανέφεραν, η Ελλάδα αποτελεί την 17η αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η Pepco και η 19η περιοχή για τη μητρική εταιρεία, τον Όμιλο Pepco, στον οποίο ανήκει η αλυσίδα Poundland στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Brand Dealz στην Πολωνία και την Ιρλανδία. Μετά την Ελλάδα, επόμενος σταθμός της αλυσίδας αποτελεί η Πορτογαλία.

Το άνοιγμα του πρώτου της καταστήματος στην ελληνική αγορά, σηματοδοτεί τα σχέδια της εταιρείας για πρόσληψη περισσότερων από 150 εργαζομένων στην Ελλάδα κατά τον πρώτο χρόνο παρουσίας της. Όπως ανέφερε η διοίκηση η εταιρεία επικυρώνει περαιτέρω τη θέση της ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημιουργίας θέσεων εργασίας στο φυσικό λιανικό εμπόριο.

Ποια είναι η Pepco

Η Pepco προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων που ανήκουν σε περίπου 500 κατηγορίες. Τα ρούχα και τα υποδήματα αποτελούν περίπου το 60% του διαθέσιμου εμπορεύματος της αλυσίδας, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτουν είδη για τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση του σπιτιού και άλλα προϊόντα, όπως παιχνίδια. Πέρα από τα προϊόντα που πωλούνται ως μέρος του σταθερού εμπορεύματος, η αλυσίδα προσφέρει επίσης ειδικές περιορισμένες συλλογές, προϊόντα με ειδική άδεια χρήσης, π.χ. Disney, Warner Bros, Universal και εποχιακές προσφορές, όπως για παράδειγμα, σχολικά ή χριστουγεννιάτικα είδη.

Σήμερα λειτουργούν περίπου 3.000 καταστήματα Pepco που εκτείνονται από την Εσθονία στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης, έως την Ιταλία στο νότο, και από την Ισπανία στα δυτικά έως τη Βουλγαρία στα ανατολικά. Η προγραμματισμένη επέκταση στην Ελλάδα ακολουθεί το επιτυχημένο άνοιγμα του πρώτου καταστήματος της Pepco στη Γερμανία τον Απρίλιο, με την επόμενη χώρα να είναι η Πορτογαλία, την Άνοιξη του 2023. Επί του παρόντος, η Pepco απασχολεί 24.000 εργαζόμενους σε 17 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι προσδοκίες για Ελλάδα

Η Anca Radu, Διευθύντρια Λιανικής Πώλησης της Pepco για τη Νότια Ευρώπη, δήλωσε: «Το λανσάρισμα της Pepco στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό μέρος του εν εξελίξει προγράμματος επέκτασης των καταστημάτων μας – του μεγαλύτερου μοχλού δημιουργίας αξίας του Ομίλου – και εδραιώνει περαιτέρω τη θέση μας στην ευρωπαϊκή αγορά. Ανυπομονούμε να διασφαλίσουμε ότι οι καταναλωτές στην Ελλάδα μπορούν επίσης να έχουν μεγαλύτερη προσβασιμότητα στις κορυφαίες προτάσεις μας στην αγορά και στην ευρεία γκάμα ποιοτικών προϊόντων που προσφέρουμε».

Ο Bogdan Grigoriu, Operations Manager της Pepco για τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία, δήλωσε: «Το άνοιγμα του καταστήματος στην Ελλάδα έρχεται μετά από μια εκτενή έρευνα αγοράς σε όλη τη χώρα και είμαστε βέβαιοι ότι η υπόσχεσή μας για ποιότητα, ελκυστικές τιμές και βραβευμένη εξυπηρέτηση πελατών θα χτιστεί πάνω στην επιτυχία των σχεδίων επέκτασης της Pepco και θα αποδειχθεί δημοφιλής στους Έλληνες πελάτες μας – καθώς η χώρα αποτελεί βασική αγορά για τον Όμιλο».


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα