αστεροειδή μεγαλύτερο από το Κολοσσαίο κατευθύνεται προς τη γη

Spread the love

Ένας αστεροειδής, πλάτους περίπου 500 μέτρων, κατευθύνεται προς τη Γη, είπαν ειδικοί από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Keldysh της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας.
Εμπειρογνώμονες από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Keldysh της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας επιβεβαίωσαν ότι ένας τεράστιος αστεροειδής κατευθύνεται προς τη Γη. Ονομάστηκε 2022 SE37, έχει πλάτος περίπου μισού χιλιομέτρου και ολοκληρώνει μια τροχιά γύρω από τον ήλιο κάθε 3,44 χρόνια, επιβεβαίωσε το Sputnik.

Atlas VPN

Το Ινστιτούτο Keldysh επιβεβαίωσε ότι ο αστεροειδής, παρόλο που έχει ταξινομηθεί ως «δυνητικά επικίνδυνος» δεν αποτελεί απειλή για τη Γη τώρα ή στο άμεσο μέλλον. Ένας αστεροειδής ταξινομείται ως «δυνητικά επικίνδυνος» όταν είναι μεγαλύτερος από 460 πόδια (140 μέτρα) σε μέγεθος και απέχει 75 lakh χιλιόμετρα από τη Γη.Ο αστεροειδής έχει μήκος περίπου 500 μέτρα, γεγονός που το καθιστά σημαντικά μεγαλύτερο από το Κολοσσαίο της Ρώμης που έχει πλάτος 190 επί 155 μέτρα.

Google news

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο εισερχόμενος αστεροειδής εντοπίστηκε χρησιμοποιώντας δύο παρατηρητήρια, ένα στο χωριό Kochevanchik της Ρωσίας και ένα άλλο από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Kuban. Σύμφωνα με τη NASA, ένας άλλος αστεροειδής με το όνομα 2018 ER1, με πλάτος 26 μέτρα, πέρασ από τον πλανήτη μας από απόσταση πάνω από 56 lakh km στις 2 Οκτωβρίου. Επιπλέον, στις 3 Οκτωβρίου θα δούμε τον αστεροειδή 2022 SL28 με πλάτος 10 μέτρα στην πλησιέστερη απόσταση μεγαλύτερη από 16 lakh km από τον πλανήτη μας.

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα