Έκλεισε πασίγνωστο σινεμά στην Αθήνα.

Spread the love

Σινεμά: Πάρα πολύ γνωστός και ιστορικός κινηματογράφος της Αθήνας κλείνει και ετοιμάζεται ήδη η νέα επιχείρηση που θα ανοίξει εκεί.

Wondershare WW

Σε νυχτερινό κέντρο θα μετατραπεί ο ιστορικός κινηματογράφος Embassy, στο Κολωνάκι.

Google news

Η κινηματογραφική αίθουσα που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1962 περνά στην ιστορία και δίνει τη «σκυτάλη» σε νυχτερινό κέντρο.

Η μοναδική κινηματογραφική αίθουσα του Κολωνακίου, στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 5, παραμένει κλειστή εδώ κι αρκετό καιρό και πλέον στη θέση του θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα ένα μπουζουξίδικο.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί τεράστια δυσαρέσκεια στους κινηματογραφόφιλους της Αθήνας, βλέποντας έναν έναν τους συνοικιακούς κινηματογράφους να βάζουν «λουκέτο».

Είχε κλείσει και άλλος ιστορικός κινηματογράφος
Ο ιστορικός κινηματογράφος “Όσκαρ” στα Κάτω Πατήσια επί της οδού Αχαρνών δυστυχώς έβαλε λουκέτο πριν μερικούς μήνες.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα αγαπημένο στους Αθηναίους κινηματογράφο, καθώς βρισκόταν ακριβώς απέναντι από τον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στην περιοχή. Πίσω από το βλέμμα, τα λόγια και την ευγένεια των ιδιοκτητών του, κρυβόταν πάντα η αγάπη για τον κινηματογράφο και την ξεχωριστή κουλτούρα του σινεμά.

Στη σελίδα του κινηματογράφου στο Facebook αναρτήθηκε μία λιτή ανακοίνωση που ανάφερε πως την Τετάρτη 12/1/2022, είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του και πως στο εξής ο χώρος αλλάζει χρήση.

Αναλυτικότερα η ανάρτηση:

“Τίτλοι ΤΕΛΟΥΣ. Αύριο Τετάρτη 12/1/2022, ο κιν/φος Όσκαρ θα λειτουργήσει για #τελευταία φορά. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που από το 1970 ήσασταν κοντά μας, στα δύσκολα και στα εύκολα. Ο χώρος αλλάζει χρήση. Θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κιν/κα. Θα μας βρείτε στο θερινό μας, Σινέ Λιλά”.

Σινεμά ή ταινία στο σπίτι; Ποιος προηγείται;
Ο κορονοϊός άλλαξε πάρα πολλά πράγματα στη ζωή των ανθρώπων.

Τα περισσότερα είχαν έμμεση ή άμεση σχέση με την τεχνολογία κι ένα από αυτά ήταν και το άλμα από την εποχή του DVD και της σκοτεινής αίθουσας, στην εποχή του streaming. Ναι, εμείς παραμένουμε ακόμη ρομαντικοί και δεν υπάρχει περίπτωση μια ή και δυο φορές τον μήνα να μην επισκεπτούμε τους κινηματογράφους της Πάτρας, όμως η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία γύρω μας.

Αφορμή για το σημερινό ρεπορτάζ στάθηκαν τα λόγια φίλου φανατικού σινεφίλ (ταινιάκια στην καθομιλουμένη!), τα οποία μας προσγείωσαν αρκετά ανώμαλα: «Με μια μεγάλη τηλεόραση, με σούπερ ηχεία και γρήγορο ίντερνετ κάνεις πλέον τη δουλειά σου μέσα στο ίδιο σου το σπίτι».

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

Ενας ακόμη χειμώνας με streaming έρχεται λοιπόν και το θέμα είναι ότι αυξάνονται και πληθύνονται και οι τηλεοπτικές παραγωγές που από μόνες τους θα μπορούσαν να αποτελέσουν ακόμη και blockbuster του σινεμά! Κακά τα ψέματα, η «Marvel», δηλαδή η «Disney» επί της ουσίας, έκανε τη διαφορά με τη δημιουργία νέων μίνι σειρών – αψεγάδιαστων τεχνικά και σε καμία περίπτωση προχειροδουλειών – που εξιστορούν τις περιπέτειες των υπερηρώων του Σταν Λι και του Τζακ Κίρμπι. Μέσα στο κόλπο φυσικά και σειρές που αποτελούν μέρος του γαλαξία του «Πολέμου των Αστρων», ενώ η τάση της εποχής είναι, πλέον, η φαντασία, ο θρύλος και οι… δράκοι! Οι περιπτώσεις των σειρών «House of Dragon» (prequel του «Game of Thrones») και του «The Rings of Power» (που μας ταξιδεύει πολλά, πολλά χρόνια πριν τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών») είναι οι πλέον χαρακτηριστικές.

Η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει με σειρές όπως το «I am Groot», το «She-Hulk: Attorney At Law», το «Ms. Marvel», το «Moon Knight» και το «Obi-Wan Kenobi» να κλέβουν την παράσταση, ενώ έπεται και συνέχεια. Αξιοσημείωτο: Σε πολλές σειρές έχουμε πρωταγωνίστρια αντί για πρωταγωνιστή, γεγονός που αγκαλιάζεται από το κοινό και ειδικά από τους άνδρες! Σημεία των καιρών; Θα φανεί το επόμενο διάστημα..


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα