Πως να εξοικονομήσετε ρεύμα στο φως.

Spread the love

Με τις τιμές τις ενέργειας να ανεβαίνουν επικίνδυνα, η εξοικονόμηση ρεύματος έχει γίνει πιο επιτακτική από ποτέ για τα περισσότερα νοικοκυριά.

ChicMe WW

Έχουμε ήδη μιλήσει στο παρελθόν για το κουμπί στα πλυντήρια που μπορεί να πετύχει εξοικονόμηση ρεύματος έως και 30%, καθώς και για τις συσκευές «βρικόλακες» που φουσκώνουν το λογαριασμό του ρεύματος.

Google news

Όμως, ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να μειώσουμε τις ποσότητες του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει το νοικοκυριό μας, είναι να φροντίσουμε να επιλέξουμε το σωστό φωτισμό.

Όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία, περίπου το 10% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε ένα σπίτι «ξοδεύεται» στο φωτισμό, ωστόσο υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να μειώσουμε τη σπατάλη αυτή σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Φως – Πώς θα κάνετε οικονομία στο ρεύμα
Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι οι λάμπες LED μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος, ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε αυτή τη συμβουλή, σκεπτόμενοι ότι το ποσό που θα εξοικονομήσουμε δεν επαρκεί για να καλύψει το κόστος που απαιτείται για να αλλάξουμε τις λάμπες στο σπίτι μας.

Στην πραγματικότητα, όμως, η απόσβεση που θα κάνουμε θα είναι πολύ ταχύτερη από ό,τι περιμέναμε με δύο τρόπους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας στις ΗΠΑ, οι λάμπες τύπου LED χρησιμοποιούν τουλάχιστον 75% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τις συμβατικές λάμπες.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι ο φωτισμός LED διαρκεί έως και 25 φορές περισσότερο, σε σχέση με τις συμβατικές λάμπες, κάτι που σημαίνει ότι η αντικατάστασή τους είναι πολύ πιο σπάνια.

Ένας από τους λόγους που η εξοικονόμηση ενέργειας με τους λαμπτήρες LED είναι τόσο μεγάλη είναι πως η παραγωγή θερμότητας είναι μικρή, σε αντίθεση με άλλες λάμπες που έως και το 90% της ενέργειας που απελευθερώνουν έχει τη μορφή της θερμότητας.

Σημειώνουμε ότι οι λάμπες LED μπορούν να παράγουν μια σειρά διαφορετικών χρωμάτων, όπως είναι το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε, τα οποία μάλιστα εάν αναμειχθούν μπορούν να παράγουν και λευκό φωτισμό.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα