Δύσκολος χειμώνας θα υπάρχει στην Ελλάδα, ειδικά με το ρεύμα…

Spread the love

Ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, δήλωσε ότι το ενδεχόμενο προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος και πληρωμής ενέργειας είναι ανοιχτό καθώς πλησιάζει ένας πολύ δύσκολος χειμώνας και τα νοικοκυριά πλήττονται από παντού.
Ο Γιώργος Αδαμίδης, Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, τόνισε ότι εάν για οποιονδήποτε λόγο υπάρξει μείωση της ενέργειας, ειδικά αν κλείσουν οι αγωγοί που λαμβάνουν φυσικό αέριο στην Τουρκία, τότε η Ελλάδα θα έχει σοβαρά προβλήματα ενεργειακής προμήθειας.

Tomtop WW

«Πιθανότατα θα υπάρξουν περιορισμοί, όπως δελτίο και προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος», είπε στο mega.

Google news

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές βλέπουν τις τιμές των σούπερ μάρκετ να εκτινάσσονται στα ύψη και τα νοικοκυριά πλέον ψωνίζουν μέσω σταγονομετρικών.

Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης, εκπρόσωπος του Νέου ΙΝΚΑ, τόνισε ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα σε πολλούς τομείς, όπως η στέγαση, η διατροφή, οι μεταφορές και η ενέργεια.

“Η σήμανση μας είναι 10% έως 15%. Με πληθωρισμό 11,1% λόγω υψηλότερου κόστους ενέργειας, δημιουργεί έναν κύκλο στην παραγωγή και στους παραγωγούς. Όλα αυτά προκαλούν τους καταναλωτές να υποφέρουν από υψηλότερες πιέσεις στις τιμές των καυσίμων και της ενέργειας, με αποτέλεσμα το 80% των Οι καταναλωτές αγοράζουν τρόφιμα με βάση μόνο την τιμή», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης πρότεινε λύσεις που θα μπορούσαν να διευκολύνουν τις αγορές των καταναλωτών, όπως συχνές επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ με λίστα σύγκρισης αγορών και ευαισθητοποίησης των καταναλωτών.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα