Στο νοσοκομείο ο γνωστός τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας.

Spread the love

Ο γνωστός τραγουδιστής είναι αδιαθεσία και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις
Ανησυχία για την υγεία του Σταμάτη Κόκοτα έχει εκφραστεί τις τελευταίες ημέρες.

Blackshark WW

Την Κυριακή (18/9) ο γνωστός τραγουδιστής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και ιδιαίτερα στο Ασληπείο Βούλας, επειδή ένιωσε αδιαθεσία.

Google news

Τώρα νοσηλεύεται και εξετάζεται ιατρικά σε παθολογική κλινική. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ποιος είναι ο Σταμάτης Κόκοτας;
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1941. Ο πατέρας του ήταν γιατρός αλλά τον έχασε όταν ήταν παιδί. Έτσι, μεγάλωσε με τη μητέρα του και τα έξι αδέρφια του (τρία αγόρια, τρία κορίτσια).

Στα 15 του έλαβε δώρο μια κιθάρα και τότε συνειδητοποίησε ότι ήθελε να ασχοληθεί με τη μουσική. Στη δεκαετία του ’60, ενώθηκε με δύο φίλους του σε μια εκπομπή για πρωτάρη στην εθνική τηλεόραση και έδειξε τη βραζιλιάνικη τριάδα. Ο Σταμάτης Κόκοτας ξεχώρισε αμέσως, αλλά η οικογένειά του τον έστειλε να σπουδάσει στο Παρίσι.

Στην Πόλη του Φωτός άρχισε να εμφανίζεται σε νυχτερινά μαγαζιά και γνώρισε τον Σταύρο Ζαχάκο, ο οποίος τον έπεισε να επιστρέψει στη χώρα μας και τον σύστησε στο ελληνικό κοινό.

Κατά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν μια μεγάλη δισκογραφική επιρροή, πουλώντας περισσότερα από 100.000 αντίτυπα για κάθε επιτυχία που κυκλοφόρησε.

Συνεργάστηκε με μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, ερμηνεύοντας τραγούδια των Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Σπανού, Απόστολου Καλδάρα, Δήμου Μούτση και Γιώργου Ζαμπέτα.

Χαρακτηριστικό του είναι οι εξαιρετικά μακριές φαβορίτες του. Λέγεται μάλιστα ότι μια εταιρεία ξυραφιών του πρόσφερε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να το κόψει, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Το μεγαλύτερο χόμπι του είναι τα αυτοκίνητα. Έχει συμμετάσχει σε αγώνες ταχύτητας ως οδηγός και θα είχε γίνει οδηγός της Formula 1 αν δεν είχε τεράστια επιτυχία ως τραγουδιστής, αφού προηγουμένως είχε αποκαλύψει ότι είχε αποδεχτεί μια πρόταση από τη Ferrari. “Μόλις μου έκανε μια πρόταση η Ferrari, ήμουν υπέροχος, αλλά την απέρριψα. Προτιμώ τα τραγούδια και την αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος”.

«Έχω περάσει πολλά με το τραγούδι, τι να πρωτοθυμηθώ; Κάποιες εποχές κάνουν ουρές – 300 μέτρα και 500 μέτρα στο κρύο – για να μπουν στο μαγαζί που τραγουδάω, στο κέντρο της Αθήνας, για να ακούσουν το «Oniro». Απάτιλος», τραγούδησα πολλές φορές τη «Νεράιδα» το καλοκαίρι μέχρι τη 13.00», περιέγραψε ο ίδιος την καριέρα του σε συνέντευξή του στη Lifo.

Ο γιος του Δημήτρης είναι επίσης τραγουδιστής.

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα