Τέλος το φυσικό αέριο και στην Κίνα;

Spread the love

Τη ροή του φυσικού αερίου προς την Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διακόπτει η ρωσική εταιρεία Gazprom.

Wondershare WW

Στην ανακοίνωση του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού αναφέρεται ότι διακόπτεται από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου έως την επόμενη Πέμπτη, 29 του μηνός, η παροχή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού «Power of Siberia» επικαλούμενη λόγους συντήρησής του.

Google news

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μερικές μόλις ημέρες μετά τις αποστάσεις που φάνηκε να παίρνει πλέον το Πεκίνο από τη Μόσχα αναφορικά με την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι προηγούμενες προγραμματισμένες επισκευές στον αγωγό φυσικού αερίου πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου.

Νωρίτερα, η εταιρεία ανέφερε ότι η προμήθεια φυσικού αερίου από ρωσικό αγωγό στην Κίνα τον Ιανουάριο-Αύγουστο του 2022 αυξήθηκε κατά 60%. Το 2021, η Gazprom παρέδωσε 10,39 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στην Κίνα μέσω του Σίλε Σιμπίρι, δηλαδή 2,5 φορές περισσότερο από το 2020.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, η Gazprom σημείωσε επίσης νέο ημερήσιο ρεκόρ για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω του αγωγού αυτού.

Τι λέει η ανακοίνωση της Gazprom
Στην ανακοίνωσή της η Gazprom αναφέρει τα εξής: «Από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στον αγωγό φυσικού αερίου Power of Siberia. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η μεταφορά φυσικού αερίου θα ανασταλεί προσωρινά.

Σύμφωνα με τη Συμφωνία Αγοράς και Πώλησης Φυσικού Αερίου για την Ανατολική Διαδρομή μεταξύ της Gazprom και της κινεζικής εταιρείας CNPC, η προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού και των συστημάτων του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο: την άνοιξη και το φθινόπωρο».


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα