Πλαφόν επιβάλει στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου η κυβέρνηση της Ολλανδίας.

Spread the love

Η ολλανδική κυβέρνηση θα θέσει ανώτατο όριο τιμών στα συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου από την Πρωτοχρονιά του 2023 για να προστατεύσει τους καταναλωτές από την αύξηση των τιμών της ενέργειας, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, η NOS είπε ότι οι τιμές της ενέργειας θα περιοριστούν στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2022 σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει το μέσο νοικοκυριό.

Google news

Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να αποκαλύψει τα σχέδιά της αύριο και την Τρίτη.

Εκτός από το ανώτατο όριο τιμών, οι ενεργειακές εταιρείες δεν θα δεσμευτούν να μην μειώσουν την παραγωγή για τους επόμενους έξι μήνες και θα προσφέρουν ξανά μακροπρόθεσμες συμβάσεις σταθερού κόστους.

Τα μέτρα θα προστεθούν σε ένα σχέδιο δαπανών ύψους 16 δισεκατομμυρίων ευρώ το επόμενο έτος για τη στήριξη των καταναλωτών που πρέπει να πληρώσουν για ενέργεια και τρόφιμα. Το κυβερνητικό σχέδιο θα παρουσιαστεί την Τρίτη μαζί με τον προϋπολογισμό του 2023.

Η δαπάνη, η οποία περιλαμβάνει αύξηση 10% στον κατώτατο μισθό και υψηλότερες επιδοτήσεις για υγειονομική περίθαλψη και ενοικίαση (με βάση το εισόδημα), θα πληρωθεί κυρίως μέσω αυξήσεων φόρων για τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους στην Ολλανδία.


Spread the love

Σχετικά άρθρα