Αποζημίωση των 8 δισ. € θα ζητήσει η Φιλανδία εάν η Γερμανία εθνικοποιήσει τη Uniper.

Spread the love

Η Φινλανδία θα ζητήσει αποζημίωση έως και 8 δισεκατομμυρίων ευρώ εάν η Γερμανία εθνικοποιήσει τον εισαγωγέα φυσικού αερίου Uniper, δήλωσε την Παρασκευή Φινλανδός υπουργός του υπουργικού συμβουλίου.

Η Uniper, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στη φινλανδική εταιρεία κοινής ωφελείας Fortum, δήλωσε την Τετάρτη ότι η γερμανική κυβέρνηση ενδέχεται να αναλάβει το μερίδιο ελέγχου της εταιρείας καθώς αναζήτησε περαιτέρω βοήθεια εκτός από ένα πακέτο που συμφωνήθηκε με το Βερολίνο τον Ιούλιο.

Google news

“Είναι απολύτως σαφές ότι η Φινλανδία δεν θα επιτρέψει στη Γερμανία να εθνικοποιήσει την Uniper χωρίς αποζημίωση”, είπε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεύθυνσης Ιδιοκτησίας, Tytti Tuppurainen, στο φινλανδικό κοινοβούλιο.

Φθηνό ρεύμα

“Η Φινλανδία πρέπει να αποζημιωθεί για αυτό και θα εμμείνουμε στο γεγονός ότι η χρηματοδότηση των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε από το Fortum στην Uniper θα παραμείνει ως εκκρεμής απαίτηση για εμάς”, είπε.

Το ποσό αντιστοιχεί στο μετοχικό δάνειο και την εγγύηση της μητρικής εταιρείας που παρείχε η Fortum στην Uniper νωρίτερα φέτος.


Spread the love

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο