Τέλος οι προσφορές στα σουπερμάρκετ.

Spread the love

Αυξημένος εμφανίζεται ο τζίρος των σούπερ μάρκετ παρά τη μείωση που παρουσιάζουν οι πωλήσεις, γεγονός που οφείλεται στις ανατιμήσεις πλήθους προϊόντων.

Την ίδια ώρα το ΙΝΚΑ με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι μειώνονται οι ποσότητες των προϊόντων σχεδόν σε όλες τις συσκευασίες.

Google news

Το ΙΝΚΑ σημειώνει ότι αν και είναι νόμιμη διαδικασία, ωστόσο πρόκειται για ένα «τέχνασμα της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας» ενώ προσθέτει στην ανακοίνωση, ότι μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε, διαπίστωσε ότι μειώνονται οι ποσότητες στις συσκευασίες προϊόντων.

Επιπλέον, αναφέρει ότι υπάρχει μείωση των ποσοτήτων, σχεδόν σε όλες τις συσκευασίες προϊόντων, όχι μόνο στα τρόφιμα, αλλά και στα είδη περιποίησης, στα χαρτικά, απορρυπαντικά, καλλυντικά, ζωοτροφές «και γενικά όπου αυτό είναι εφικτό, ακόμα και στα αγροτικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα (τσουβάλια καλαμπόκι, σόγια, κριθάρι μπάλες τριφύλλι)».

Για εξαπάτηση των καταναλωτών μίλησε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης στην εκπομπή «Ανοιχτή επικοινωνία» στο Open TV, καθώς, όπως κατήγγειλε, εν μέσω ακρίβειας πολλές επιχειρήσεις προχωρούν σε άμεσες ή έμμεσες αυξήσεις σε προϊόντα, μειώνοντας παράλληλα την ποσότητα στις συσκευασίες.

«Μιλάμε για εξαπάτηση των καταναλωτών. Βεβαίως είναι νόμιμο αλλά δεν είναι ηθικό να μειώνουν την ποσότητα στις συσκευασίες των προϊόντων, έχοντας είτε την ίδια τιμή είτε ακριβότερη», υπογράμμισε ο κ. Λεχουρίτης.
Όπως είπε, μάλιστα, αυτό το… τρικ εφαρμόζεται σε όλα τα προϊόντα της αγοράς.«Σε φρούτα, λαχανικά, κονσέρβες, όσπρια, μακαρόνια, χαρτιά υγείας, τροφές, σκυλοτροφές, γατοτροφές, κρουασάν», τόνισε.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» κάνει λόγο για αυξήσεις 23 έως 83% στα βασικά προϊόντα και κάνει λόγο για φαινόμενα αισχροκέρδειας στα σούπερ μάρκετ. Η εντεινόμενη ακρίβεια αποτρέπει πλέον τους καταναλωτές από την αγορά συγκεκριμένων καταναλωτικών αγαθών.

Να σημειωθεί ότι κατά την έντονα πληθωριστική περίοδο που διανύουμε (με 11,6% για τον Ιούλιο και 11,4% τον Αύγουστο), η μείωση πωλήσεων σε όγκο αντικατοπτρίζει την πραγματική κατανάλωση, καθότι η αύξηση σε αξία – τζίρο προέρχεται κυρίως από την αύξηση των τιμών στα προϊόντα.


Spread the love

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο