Στα 2.000€ το φοιτητικό επίδομα στέγασης!

Spread the love

Ισχύει για όσους έχουν ήδη λάβει το επίδομα Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος που είχε αναδρομική ισχύ πέρυσι και η δημιουργία νέων φοιτητικών καταλυμάτων είναι δύο άξονες στήριξης των φοιτητών, μεταξύ των οποίων η κοινωνική στρατηγική είναι η πρόταση στέγασης. Το επίδομα, που έχει ανακοινωθεί και συνεπάγεται αύξηση από 1.000 ευρώ σε 1.500 ευρώ, θα καταβληθεί αναδρομικά το φθινόπωρο για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, πέραν του ότι ισχύει και για τους φοιτητές του ΔΙΕΚ. Επιπλέον, σε όλες τις καταστάσεις συμβίωσης το επίδομα αυξάνεται σε 2.000 ευρώ.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι οι εκτιμώμενοι δικαιούχοι της διευρυμένης υποτροφίας ήταν περίπου 50.000 φοιτητές.

Google news

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι έχουν θεσπιστεί ειδικές ρυθμίσεις για τους φοιτητές των τριών Πανεπιστημίων Αιγαίου σε Αιγαίο, Δυτική Μακεδονία και Δημοκρίτειο Θράκη, καθώς τα κριτήρια δικαιούχου επεκτάθηκαν από 30.000 € σε 40.000 € οικογενειακό εισόδημα.

Σε ό,τι αφορά τη στέγαση φοιτητών σε πέντε περιφέρειες της χώρας, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Δυτική Αττική, Κρήτη, θα δημιουργηθούν μέσω του ΣΔΙΤ περισσότερες από 8.150 κλίνες με κόστος άνω των 540 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή τους έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2023 και να ολοκληρωθεί το 2027.

Ισχύει για όσους έχουν ήδη λάβει το επίδομα
Εάν ο φοιτητής έχει ήδη λάβει το επίδομα, τα υπόλοιπα 500 ευρώ μπορούν να καταβληθούν επιπλέον.

Ο προϋπολογισμός του ΥΠΑΙΘ για το φοιτητικό επίδομα ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ, με μια αύξηση που ξεπερνάει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.


Spread the love

Σχετικά άρθρα