Η Ελλάδα έχει το χειρότερο ίντερνετ στην Ε.Ε.

Spread the love

Παρά τις μεγάλες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει το πιο αργό σταθερό Διαδίκτυο στην Ευρώπη και η χώρα παραμένει μια από τις χώρες όπου οι χρεώσεις παρόχων είναι αρκετά υψηλές σε σχέση με το εισόδημα, άλλωστε μερικές φορές αυτό δείχνει και στοιχεία της Eurostat. Ένας δικτυακός χρήστης στην Ελλάδα χρειάζεται να εργάζεται περίπου 12 λεπτά το μήνα για να αγοράσει 1 GB δεδομένων για το τηλέφωνό του, 6 φορές αυτό που χρειάζεται η Βουλγαρία και 149 φορές από αυτό που χρειάζεται η φθηνότερη χώρα του Ισραήλ.

Τα παραπάνω ευρήματα περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση για την ψηφιακή ποιότητα ζωής που συντάσσει η Surfshark, μια γνωστή ξένη εταιρεία κυβερνοασφάλειας. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα, ειδικά στον απόηχο του κορωνοϊού, είναι ότι η εξ αποστάσεως εργασία και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση εξακολουθούν να εφαρμόζονται σε μεγάλο βαθμό, ενώ πολλές μορφές οικιακής ψυχαγωγίας και ψυχαγωγίας, όπως οι πλατφόρμες τηλεοπτικού περιεχομένου, απαιτούν πλέον σύνδεση στο διαδίκτυο και ακόμη και υψηλές ταχύτητες.

Google news

Πρώτον, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 39η θέση σε 117 χώρες, σημειώνοντας πτώση κατά μία θέση από το 2021, σύμφωνα με την έκθεση Surfshark. Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι από τα πέντε κριτήρια πυλώνων που αξιολογήθηκαν από το Surfshark, η Ελλάδα ανέβασε τη θέση της μόνο σε ένα που σχετίζεται με την ψηφιακή διακυβέρνηση.

Φθηνό ρεύμα

Οι επιδόσεις της χώρας σε όλους τους πυλώνες έχουν ως εξής:

– Η οικονομική δυνατότητα πληρωμής για υπηρεσίες Διαδικτύου, κυρίως ως μέτρο για το εάν τα σχετικά τέλη είναι φθηνά, λαμβάνοντας υπόψη το εισόδημα της χώρας και των πολιτών. Είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της χώρας όσον αφορά την ψηφιακή ποιότητα ζωής, καθώς ήταν η χειρότερη επίδοση στην 67η θέση, από την 61η πέρυσι. Κι αυτό γιατί φέτος οι χρήστες στην Ελλάδα θα πρέπει να δουλέψουν 6 δευτερόλεπτα περισσότερο από πέρυσι για να αγοράσουν 1 GB δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Το κόστος σταθερής σύνδεσης στο διαδίκτυο είναι επίσης υψηλό. Για να πληρώσουν για το φθηνότερο ίντερνετ, οι Έλληνες δουλεύουν 3 ώρες και 46 λεπτά το μήνα, 12 φορές από ό,τι πληρώνει ένα ισραηλινό νοικοκυριό, πού να πληρώσεις για το φθηνότερο internet, αρκούν 19 λεπτά το μήνα.


Spread the love

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο