Το λάθος που έκανε η Μελίνα Μερκούρη όταν συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Spread the love

Ηταν το μακρινό 1960, όταν η σπουδαία Μελίνα Μερκούρη συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Tomtop WW

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει συναντηθεί όχι μόνο με όλους τους μεγάλους ηγέτες και πολιτικούς, αλλά και με όλες σχεδόν τις μεγάλες προσωπικότητες του κινηματογράφου και των τεχνών. Μια από αυτές ήταν και η Μελίνα Μερκούρη.

Google news

Το 1960 η Μελίνα Μερκούρη συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο, ωστόσο, την επόμενη μέρα τα βρετανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για… σκάνδαλο. Τι είχε συμβεί;

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση που έκανε η δημοσιογράφος Έλενα Μακρή-Λυμπέρη στον συλλεκτικό λογαριασμό της στο Instagram: “Η Μελίνα Μερκούρη συνάντησε τη βασίλισσα Ελισσάβετ σε φιλανθρωπική εκδήλωση στον κινηματογράφο “Odeon’, στην πλατεία Leicester, στο Λονδίνο, το 1960, παρουσία διασημοτήτων, όπως o Yul Brynner, η Claudia Cardinale, o Pat Boone, ο Cliff Richards, ο Peter Sellers.

Όταν ήρθε η σειρά της Μελίνας να χαιρετήσει την Ελισάβετ, η ηθοποιός υποκλίθηκε και έδωσε το χέρι της στη βασίλισσα, ενώ άστραφταν τα φλας των φωτογραφικών μηχανών. Την επόμενη ημέρα, ο βρετανικός τύπος μίλησε για σκάνδαλο. Τι είχε συμβεί; Η Μελίνα είχε κάνει το λάθος να χαιρετήσει τη βασίλισσα με το αριστερό χέρι και όχι με το δεξί, όπως ορίζει το πρωτόκολλο…”.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα