Κάποιος άγνωστος ανέβασε πανό επάνω στον Παρθενώνα!

Spread the love

Aναυδοι χιλιάδες τουρίστες και πολίτες στον βράχο της Ακρόπολης και την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, βλέπουν εδώ και ώρες έναν άνδρα πάνω στον Παρθενώνα ανάμεσα σε πανό και σημαιάκια.

Cafago WW

Δεν έχει τέτοιο προηγούμενο: λίγο πριν τις 12, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστος κατόρθωσε να διαφύγει της προσοχής των φυλάκων και να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Παρθενώνα, στο Δυτικό Αέτωμα, να κρεμάσει διάφορα πανό, σημαίες και πολύχρωμα σημαιάκια και να μείνει εκεί, κάνοντας βόλτες στην κορυφή του μνημείου.

Google news

Επί τόπου έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και προσπαθούν να τον πείσουν να κατέβει με ασφάλεια για τον ίδιο και το μνημείο και να λύσουν το μυστήριο του πώς ανέβηκε πάνω σε ένα από τα πιο ιερά και προβεβλημένα μνημεία του κόσμου.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς γράφουν τα πανό, αν και κάποια σύμβολα παραπέμπουν στην Μακεδονία. Πλήθος αναρτήσεων έχουν ξεκινήσει από αυτόπτες μάρτυρες στα social media. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι θέλει να μιλήσει με τους κυβερνώντες για ζητήματα της Βόρειας Μακεδονίας και απειλεί να πέσει.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα