Άλμα των 800.000.000€ έκανε η Μπαρτσελόνα, με τα νέα μισθολογικά όρια που έβαλε η La Liga.

Spread the love

Η La Liga ανακοίνωσε τα νέα μισθολογικά όρια και η Μπαρτσελόνα έκανε ένα άλμα 800.000.000 ευρώ, αφήνοντας πίσω της τις δυσκολίες των προηγουμένων μηνών.

Cubot WW

Οι ενέργειες της διοίκησης της Μπαρτσελόνα τους τελευταίους μήνες ελάφρυνε τον οργανισμό από τα βραχυπρόθεσμα μισθολογικά βάρη, με συνέπεια να μπορεί να εγγράψει ποδοσφαιριστές χωρίς να έχει το πρόβλημα του salary cap, που την εμπόδισε την περασμένη σεζόν σε διάφορες περιπτώσεις.

Google news

Η εκχώρηση μελλοντικών εσόδων έσωσαν την παρτίδα προς το παρόν, κάτι που αποτυπώνεται και στην ανακοίνωση των νέων μισθολογικών ορίων από τη La Liga, όπως συμβαίνει δύο φορές το χρόνο, ύστερα από το πέρας κάθε μεταγραφικής περιόδου.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί πλέον να έχει μισθούς που φτάνουν τα 656.429.000 ευρώ, σε αντίθεση με την προηγούμενη ανακοίνωση, τον Μάρτιο, όταν μπορούσε να έχει μισθούς που έφταναν τα… -144.353.000, ήτοι αρνητικό όριο.

Οι δανειακές συμβάσεις σε συνδυασμό με τους άξονες ενίσχυσης που ενεργοποιήθηκαν το καλοκαίρι, αλλά και τη μεταγραφική δραστηριότητα εκτόξευσαν τα άμεσα οικονομικά περιθώρια των Καταλανών, οι οποίοι κατάφεραν να αποκτήσουν και να εγγράψουν ποδοσφαιριστές με υψηλά συμβόλαια, όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο Ραφίνια και ο Ζιλ Κουντέ.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στη 2η θέση του ισπανικού ποδοσφαίρου, με τη Ρεάλ να παραμένει πρώτη, αλλά από 739.163.000 τον Μάρτιο, πλέον μπορεί να έχει συμβόλαια ύψους… μόλις 683.462.000. Τρίτη δύναμη σε αυτήν τη λίστα παραμένει η Ατλέτικο, η οποία επίσης αντιμετώπισε προβλήματα το καλοκαίρι με το salary cap της, που τελικά έκλεισε στα 341.040.000 και ακολουθεί η Σεβίλλη με 199.855.000, η Βιγιαρεάλ με 151.206.000 και η Ρεάλ Σοσιεδάδ με 143.199.000.

La Liga: Η Μπαρτσελόνα εκτόξευσε κατά 800.000.000 το μισθολογικό όριο

Τα όρια αυτά αφορούν τους μισθούς των ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας, του πρώτου προπονητή, του βοηθού του, των γυμναστών, καθώς και τις απολαβές συνεργατών, ανθρώπων των ακαδημιών και άλλων τομέων ενός συλλόγου. Περιλαμβάνουν τις πάγιες απολαβές και τα ατομικά μπόνους, τις ασφαλιστικές εισφορές, τα συλλογικά πριμ, τα έξοδα μεταγραφών (μεταξύ των οποίων τις προμήθειες των ατζέντηδων) και τις ετήσιες αποσβέσεις της αξίας των ποδοσφαιριστών στα λογιστικά βιβλία του συλλόγου. Ο υπολογισμός τους από τη La Liga προκύπτει σε συνάρτηση με τα έσοδα από μεταγραφές, τα εμπορικά έσοδα ή ακόμα και τα μελλοντικά έσοδα από ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι σύλλογοι δεν χρειάζεται να εξαντλήσουν το όριο, αν και αρκετές ομάδες το πράττουν και σε ορισμένες περιπτώσεις το ξεπερνούν, με συνέπεια να υπάρχουν αντίστοιχες κυρώσεις από τις ισπανικές ποδοσφαιρικές αρχές. Τα μισθολογικά όρια αφορούν τις επαγγελματικές ομάδες της χώρας, δηλαδή αυτές που απαρτίζουν τις πρώτες δύο κατηγορίες.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα