Λίγες ώρες μένουν μέχρι να ανακοινωθούν τα μέτρα ελάφρυνσης για εκατομμύρια νοικοκυριά.

Spread the love

Μόνο 30 ώρες έμειναν μέχρι να ανακοινωθούν τα μέτρα ελάφρυνσης για εκατομμύρια νοικοκυριά από τα χείλη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σκέψεις για διπλό ΚΕΑ και 1,5 δόση στο επίδομα παιδιού
Το οικονομικό επιτελείο γράφει και σβήνει μέτρα ελάφρυνσης τα οποία θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, η επιταγή ακρίβειας ή αλλιώς το food pass φαίνεται πως έχει κλειδώσει.

Lightinthebox WW

Αυτό που εξετάζεται τις τελευταίες ώρες είναι στο «πακέτο» μέτρων να προστεθούν και μέτρα που είχαν δοθεί με την προηγούμενη επιταγή ακρίβειας, η οποία δόθηκε το Πάσχα, όπως το διπλό Εγγυημένο Εισόδημα ή η 1,5 δόση για όλους τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.

Google news

Σε κάθε περίπτωση η πληρωμή πιθανολογείται ότι θα γίνει τα Χριστούγεννα και οι δικαιούχοι, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι οι δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας το Πάσχα:

Χαμηλοσυνταξιούχοι
Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
Άτομα με αναπηρία
Έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.
Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, λέγοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο θα κριθεί στο τέλος του έτους ανάλογα με τις εξελίξεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, τον πόλεμο και το δημοσιονομικό περιθώριο.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι εάν η επιταγή ακρίβειας και το food pass θα πρόκειται για ένα ενιαίο επίδομα ύψους πάνω από 200 ευρώ ή θα πρόκειται για δύο διαφορετικά έκτακτα επιδόματα με διαφορετικούς δικαιούχους και διαφορετικές ημερομηνίες πληρωμής.

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα