Αυτό το εστιατόριο στην Κρήτη σερβίρει… μινωικό σουβλάκι.

Spread the love

Η Κρήτη είναι ένας τόπος που «αναβλύζει» πολιτισμό και Ιστορία. Μία από τις πτυχές της «ταυτότητας» και της κουλτούρας της Κρήτης είναι και ο γαστρονομικός πλούτος που οι Μινωίτες καλλιέργησαν και άφησαν ως παρακαταθήκη.

Cafago WW

Σε εστιατόριο μάλιστα στο Ηράκλειο, μπορεί κανείς να δοκιμάσει μέχρι και μινωικό… σουβλάκι.

Google news

Το μινωικό σουβλάκι είναι μεταξύ των πιάτων που οι Μινωίτες είχαν δημιουργήσει, διαμορφώνοντας την διατροφή τους με βάση συστατικά και πρώτες ύλες της κρητικής γης

Όπως εξηγεί στο Cretalive, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Πασιφάη, με το γνήσιο μινωικό «μενού», η αναβίωση των μινωικών πιάτων ήταν ένα όραμά του για τη δημιουργία «ενός γαστρονομικού προορισμού, στον οποίο οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρια να αλληλεπιδράσουν με το μινωικό πολιτισμό».

«Το μινωικό σουβλάκι ήταν μια ιδέα που στηρίχθηκε στα ευρήματα των κρατευτών καθώς και σε ρητές αναφορές στην Οδύσσεια του Ομήρου, που αποδεικνύουν ότι οι Μινωίτες περνούσαν το κρέας τους σε οβελούς και το έψηναν πάνω στους κρατευτές δημιουργώντας τα σημερινά «σουβλάκια» αναφέρει ο ιδιοκτήτης και, για του λόγου το αληθές, παραπέμπει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου αλλά και στη Σαντορίνη, όπου μπορεί κανείς να δει τους κρατευτές.

Ο ίδιος προσθέτει τον καταλυτικό ρόλο του καθηγητή Αιγιακών Γραφών Δρ.Μηνά Τσικριτσή ως καθοδηγητή σχετικά με τα συστατικά και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούσαν οι Μινωίτες.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα