Στόχος της Ελλάδας να μειώσει κατά 10% την κατανάλωση ρεύματος στο δημόσιο.

Spread the love

Μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο, παρουσιάζουν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης. Την παρουσίαση συντόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Gshopper Many GEOs

Σύμφωνα με τον Κώστα Σκρέκα, θα ληφθούν άμεσα μέτρα για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 10% και μακροπρόθεσμα για μείωση στο 30%, μέχρι το 2030.

Google news

Επίσης, θα υπάρξει ψηφιακή παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας στο Δημόσιο, ενώ θα διοριστεί σε κάθε υπηρεσία ένας «ενεργειακός υπεύθυνος» για τον έλεγχο των κτιρίων και των εγκαταστάσεων, με μια σειρά ανάλογων καθηκόντων.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα θεσπίσει κίνητρα και αντικίνητρα για την επίτευξη των στόχων.

Ο κ. Σκρέκας προχώρησε και σε συστάσεις προς τους εργαζόμενους – όπως το να μην γίνεται άσκοπη χρήση των κλιματιστικών και να σβήνουν τα φώτα φεύγοντας από την υπηρεσία – ενώ ανακοίνωσε και ότι την Δευτέρα 12/9 ξεκινά η πλατφόρμα του προγράμματος «Ηλέκτρα» για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του δημοσίου με προϋπολογισμό 640 εκατ. ευρώ.

Ανάλογες συστάσεις και κίνητρα θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και για ιδιωτικό τομέα και νοικοκυριά.

Ο κος Σκυλακάκης με τη σειρά του, εκτός των άλλων δήλωσε ότι όσο οι στόχοι – ειδικά για τον οδοφωτισμό – δεν επιτυγχάνονται, το κράτος δεν θα ενισχύσει οικονομικά τους Δήμους το επόμενο διάστημα.

Επίσης, όσες υπηρεσίες πετυχαίνουν μείωση 15%, θα ενισχυθούν οικονομικά επιπλέον κατά 5%.

Δείτε Live τις ανακοινώσεις


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα