Για δεύτερη φορά απορρίφθηκε η μήνυση του… μωρού από το Nevermind των Nirvana.

Spread the love

Ομοσπονδιακός δικαστής στις ΗΠΑ απέρριψε τη μήνυση που είχε κατατεθεί από έναν άνδρα που, ως γυμνό μωρό, είχε κοσμήσει το εξώφυλλο του άλμπουμ των Nirvana, «Nevermind».

Wondershare WW

Σύμφωνα με τη μήνυση που έγινε 30 χρόνια μετά την έκδοση του άλμπουμ, η εμβληματική φωτογραφία του εξωφύλλου όπου φαίνεται το μωρό μέσα σε μια πισίνα να κυνηγά ένα δολάριο ήταν μορφή σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Google news

Ο λόγος για τον 31χρονο πλέον Σπένσερ Έλντεν ο οποίος στην καταγγελία του έκανε λόγο για «παιδική πορνογραφία» στο εξώφυλλο του άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1991.

Ο δικαστής, Φερνάντο Όλγκουιν στην οκτασέλιδη απόφασή του χαρακτηρίζει τις αξιώσεις του Έλντεν ως άκαιρες.

Πρόκειται για τη δεύτερη απόρριψη της μήνυσης από τον ίδιο μάλιστα δικαστή. Ωστόσο, τότε η αγωγή είχε απορριφθεί για άλλο λόγο: οι δικηγόροι του Έλντεν είχαν χάσει μια προθεσμία για να απαντήσουν σε πρόταση απόρριψης που κατέθεσαν οι δικηγόροι των Nirvana.

Ο δικαστής, ωστόσο, επέτρεψε στους δικηγόρους του Έλντεν να υποβάλουν μια δεύτερη τροποποιημένη μήνυση. Παρά ταύτα, η νέα απόρριψη φαίνεται πως κλείνει τη δικαστική διαμάχη μια για πάντα.

Ο δικηγόρος των Nirvana, Μπερτ Ντέιξλερ δήλωσε ότι οι πελάτες του «είναι ευχαριστημένοι που αυτή η άδικη υπόθεση ολοκληρώθηκε γρήγορα».


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα