Ατύχημα στο Alou Fun Park στέλνει 21χρονη στη ΜΕΘ!

Spread the love

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες μετά το ατύχημα χθες βράδυ στο Allou Fun Park.

Atlas VPN

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας 24χρονος έχει υποστεί ρήξη σπλήνας αλλά έχει σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, ενώ η 21χρονη φίλη του είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύεται διασωληνωμένη με σοβαρές κακώσεις στον θώρακα.

Google news

Οι ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, αναφέρουν ότι μία 22χρονη νοσηλεύεται με διάσειση, ενώ ο τέταρτος τραυματίας που διακομίσθηκε χθες στο νοσοκομείο, έλαβε τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε. Όλοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Οι Αρχές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, προχώρησαν στη σύλληψη του υπεύθυνου λειτουργίας του λούνα παρκ ενώ προηγουμένως είχε προσαχθεί και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο τραυματίας που αποχώρησε από το νοσοκομείο μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ αντί να απολογηθούν για το συμβάν, τους κατηγόρησαν, λέγοντας τους ότι αυτοί φταίνε για το ατύχημα επειδή «σηκώθηκαν όρθιοι».

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο τρενάκι, στο παιχνίδι La isla, από το οποίο εκσφενδονίστηκαν οι 4 επισκέπτες, κινείται πάνω σε ράγες, οι οποίες φτάνουν σε ύψος 15 μέτρων. Στη συνέχεια το τρενάκι πέφτει απότομα πάνω στο νερό όπου και φρενάρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού, η στάθμη του νερού δεν ήταν στα προβλεπόμενα όρια και το βαγόνι των τεσσάρων βγήκε από τις ράγες με αποτέλεσμα όλοι να εκσφενδονιστούν σε θάμνους και να τραυματιστούν.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν υπάρχει ζώνη ασφαλείας καθώς θεωρείται ένα από τα πιο ακίνδυνα στο χώρο του Allou Fun Park.

Οι επισκέπτες του λούνα παρκ κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο χώρο και ερεύνησε το περιστατικό του ατυχήματος.

Από την πλευρά του το Allou Fun Park, αρνείται ότι υπήρξε εκτροχιασμός.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά.

»Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

»Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού.

»Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

»Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

»Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

»Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

»Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι’ αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα