Ρεκόρ σε έσοδα έκανε η Αθήνα!

Spread the love

Βρισκόμαστε στην καρδιά της εμπορικής ζωής της Αθήνας και τα έσοδα από τον τουρισμό στηρίζουν τους εργαζομένους του κλάδου, είπε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας.

Atlas VPN

«Με σκληρή δουλειά και μέσα σε μια πολύ δύσκολη χρονιά με πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, ενεργειακή κρίση και πληθωρισμό η Αθήνα έκανε δυναμικό come back στον τουρισμό» τόνισε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δηλώνοντας ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα είναι πάνω από τα 18,2 δις του 2019.

Google news

Ισχυρό τουριστικό ρεύμα στην Αθήνα
Ο κ. Κικίλιας, όπως είπε, συνομίλησε με επιχειρηματίες και εργαζόμενους της εστίασης στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μεγάλη αύξηση του τζίρου από το ισχυρό τουριστικό ρεύμα και παράλληλα εξέπεμψαν μήνυμα αισιοδοξίας πως η σεζόν θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2022.

«Βρισκόμαστε στην καρδιά της εμπορικής ζωής της Αθήνας και τα έσοδα από τον τουρισμό στηρίζουν τους εργαζομένους στον τουρισμό, την ελληνική επιχείρηση, από το καφέ, το εστιατόριο, το μίνι μάρκετ, μέχρι και το φούρνο» σημείωσε ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζοντας ότι «επεκτείναμε την τουριστική σεζόν καθώς ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ και εργαζόμαστε ώστε να τελειώσει με τα τέλη του έτους».

Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι με βάση την έρευνα της AirDNA η ζήτηση για AirBnb με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο καταγράφει αύξηση 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ όπως τόνισε “θα έχουμε περίπου 5 χιλιάδες προσεγγίσεις κρουαζιέρας στην Ελλάδα φέτος.

Τέλος ανακοίνωσε σειρά ταξιδιών ξεκινώντας, πριν τη ΔΕΘ, από τη Γερμανία και μετά στην Αυστρία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Αγγλία” με στόχο όπως είπε “να προσελκύσουμε τους βορειοευρωπαίους ώστε να επεκτείνουμε επιπλέον την σεζόν, να δημιουργήσουμε νέα έσοδα και παράλληλα οι ίδιοι να περάσουν στη χώρα μας ένα μεσογειακό, γλυκό χειμώνα, πιο ωραία και πιο οικονομικά”.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα