Πόσα χρήματα παίρνουν ο διοικητής και υποδιοικητές του ΕΦΚΑ;

Spread the love

Πόσα χρήματα παίρνουν
Αυτό το ελάττωμα που έχω να κοιτάζω τα Φύλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως μπορεί αν με βάλει σε μπελάδες. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή πρόσεξα μια ΚΥΑ δύο υπουργείων (Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών) με την οποία καθορίζονται τα μισθολογικά του e-ΕΦΚΑ. Η ΚΥΑ αυτή έγινε σε εφαρμογή νόμου του υπουργείου Εργασίας. Όχι βεβαίως τα μισθολογικά των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, αλλά της διοίκησης. Ξέρετε τι μηνιαίο μισθό λαμβάνουν ο διοικητής και οι υποδιοικητές του ΕΦΚΑ; Πάνω από 7 χιλιάδες ευρώ. Διοικητής και υποδιοικητές μεγάλου οργανισμού, θα πείτε, ότι είναι και εάν συγκριθούν οι αποδοχές τους με τις αποδοχές του ιδιωτικού τομέα, τότε θα είναι τα μισά. Πώς όμως προέκυψε αυτό;

Goboo [CPS] Many GEOs

Με την αριθμ. 78834 (Τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. 766/29.08.2022) ΚΥΑ των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών ορίζονται οι αποδοχές των μελών της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ ως εξής:

Google news

α) Διοικητής, στο 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και προσδιορίζονται με την παρ. 3 του άρθρου 28 του ν. 4354/22015.

β) Υποδιοικητές, στο 85% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και προσδιορίζονται με την παρ. 3 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015.

γ) Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών στο 72% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και προσδιορίζονται με την παρ. 3 του άρθρου 28 του ν. 4354/22015.

Δεδομένου ότι ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, προκύπτουν οι εξής αποδοχές:

α) Διοικητής: 7.483,104 (μεικτά)

β) Υποδιοικητές: 7.067,376 (μεικτά)

γ) Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών:5.986,48 (μεικτά).

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση προκαλείται επιπλέον ετήσια επιβάρυνση ύψους 253.321,00 € στο προϋπολογισμό του e-ΕΦΚΑ. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι εν μέσω κρίσης δίνονται μισθοί περίπου 8.000 ευρώ και όταν ήρθε ο σχετικός νόμος προς ψήφιση στη Βουλή (τον περασμένο Φεβρουάριο) η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένσταση αντισυνταγματικότητας.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα