Αυτός ο Ινδός είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και δεν έχει τελειώσει πανεπιστήμιο!

Spread the love

Ένα νέο No. 3 στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη είναι εδώ – κι ας μην είναι το ίδιο γνωστό με τους υπόλοιπους “συγκατοίκους” του στα υψηλά κλιμάκια του παγκόσμιου πλούτου: ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Γκαουτάμ Αντάνι υπερκέρασε τον Γάλλο μεγιστάνα των ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό την Τρίτη.

AliExpress WW

Με περιουσία $137 δισ., σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, ο Αντάνι είναι ο πρώτος Ασιάτης στην ιστορία που εισέρχεται στη “χρυσή τριάδα”. Μπροστά του στη λίστα των “Κροίσων” αβρίσκονται μόνον ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος (με 153 δισ. δολ.) και ο CEO της Tesla Έλον Μασκ (με 251 δισ. δολ.).

Google news

Η είδηση έρχεται μόλις έξι μήνες αφότου ο Αντάνι έγινε και επισήμως ο πλουσιότερος άνθρωπος σε ολόκληρη την Ασία. Έχει προσθέσει στην περιουσία του 60,9 δισ. δολ. μόνον φέτος, όντας ο μόνος μεταξύ των 10 που δεν έχει δει την περιουσία του να μειώνεται μέσα στη χρονιά.

Ο Αντάνι έχει κάνει τεράστια βήματα ατομικής επιτυχίας από την εποχή που εγκατέλειπε τις σπουδές του στο δεύτερο έτος του Gujarat University για να γίνει εκτιμητής διαμαντιών. Είναι ιδρυτής του Adani Group, ο οποίος διαθέτει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο εταιρειών σε σειρά κλάδων, μεταξύ άλλων σε λιμάνια, άνθρακα και ενέργεια.

Ο Αντάνι έγινε για πρώτη φορά δισεκατομμυριούχος το 2008, 20 χρόνια αφότου ίδρυσε την εταιρεία εξαγωγής εμπορευμάτων του. Ο 60χρονος ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς στη λίστα των μεγιστάνων του πλούτου τον Ιούλιο, όταν ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι δωρίζει 20 δισ. δολ. στο Bill & Melinda Gates Foundation.

Το εάν ο Ινδός μεγιστάνας θα μπορέσει να παραμείνει στο No. 3 μένει να φάνεί, με αναλυτές να εκφράζουν ανησυχίες για τα επίπεδα χρέους του ομίλου του κατά τη διάρκεια της επέκτασής του. Μια ανοδική ώθηση στις τιμές των μετοχών εταιρείων όπως η LVMH του Αρνό ή η Microsoft του Gates θα μπορούσαν να εκτοπίσουν τον Αντάνι από την τριάδα.

Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο στις 30 Αυγούστου του 2022, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, ήταν:

1. Elon Musk — $251 δισ.
2. Jeff Bezos — $153 δισ.
3. Gautam Adani — $137 δισ.
4. Bernard Arnault — $136 δισ.
5. Bill Gates — $117 δισ.
6. Warren Buffett — $100 δισ.
7. Larry Page — $93.3 δισ.
8. Sergey Brin — $95.8 δισ.
9. Steve Ballmer — $93.7 δισ.
10. Larry Ellison — $93.3 δισ.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα