Έλιωσε παγετώνας στην Ελβετία και βρήκαν συντρίμμια αεροπλάνου που είχε εξαφανιστεί από το 1968!

Spread the love

Ολοένα και μειώνεται ο όγκος του παγετώνα Άλετς, ο οποίος καλύπτει περισσότερα από 80 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι ο μεγαλύτερος στην Ελβετία. Ωστόσο, τα σημάδια της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ.

Cubot WW

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο, εμφανίστηκαν τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου που συνετρίβη το 1968, καθώς το παχύ στρώμα πάγου που τα είχε καλύψει, έλιωσε.

Google news

Τους τελευταίους μήνες, ανθρώπινα υπολείμματα έχουν βρεθεί σε διάφορες περιοχές των Άλπεων. Κάποτε ήταν σπάνιο να υπάρχουν τέτοια ευρήματα. Τώρα εμφανίζονται σχεδόν όλο και πιο συχνά.

Οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι επίσης εμφανείς στο Les Diablerets, σε υψόμετρο 3.000 μέτρων, όπου μπορεί κανείς να δει έναν δρόμο που ήταν καλυμμένος με πάγο από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας…

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το αεροπλάνο που βρέθηκε στις αρχές Αυγούστου, οι Αρχές διαπίστωσαν ότι τα συντρίμμια ανήκουν σε ένα Piper Cherokee, ταξινόμησης HB-OYL, το οποίο συνετρίβη σε αυτή την τοποθεσία στις 30 Ιουνίου 1968.

Στο μικρό αεροπλάνο επέβαιναν ένας δάσκαλος, ένας γιατρός και ο γιος του, όλοι προερχόμενοι από τη Ζυρίχη. Το αεροπλάνο τους συνετρίβη ανάμεσα στις δύο κορυφές, στα 500 μέτρα νότια της σέλας Jungfraujoch. Οι σοροί ανασύρθηκαν την εποχή του δυστυχήματος, αλλά τα συντρίμμια όχι.

«Πριν από περισσότερα από 50 χρόνια, τα τεχνικά μέσα για την ανάκτηση συντριμμιών αεροσκαφών σε δύσβατα εδάφη ήταν περιορισμένα», ανέφερε η αστυνομία.

«Λόγω της τήξης των παγετώνων, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, είναι πιθανό να απελευθερωθούν και άλλα κομμάτια συντριμμιών» εκτίμησαν οι Αρχές.

Τα συντρίμμια εντόπισε ένας οδηγός βουνού κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στην περιοχή.

Λόγω της κλιματικής αλλαγής και του λιώσιμου του παγετώνα, η διαδρομή του άλλαξε και η το νέο μονοπάτι τον οδήγησε στον τόπο της τραγωδίας.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα