Γεμάτο πολυτελή αμάξια από Ρώσους τουρίστες είναι το αεροδρόμιο της Φιλανδίας!

Spread the love

Porsche, Bentley και άλλα πολυτελή αυτοκίνητα με ρωσικές πινακίδες έχουν κατακλύσει το γκαράζ του αεροδρομίου του Ελσίνκι, καθώς η Φινλανδία έχει γίνει χώρα διέλευσης για τους Ρώσους τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Blackshark WW

Υπενθυμίζεται πως η ΕΕ έχει κλείσει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροπλάνα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναγκάζοντας όποιον θέλει να ταξιδέψει στην Ευρώπη να περάσει τα σύνορα ή να ακολουθήσει μια κυκλική διαδρομή, χρησιμοποιώντας μη δυτικές ευρωπαϊκές εταιρείες.

Google news

Μετά την άρση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού στη Ρωσία, τον Ιούλιο, παρατηρήθηκε μια αύξηση στον αριθμό των Ρώσων ταξιδιωτών, με την Ευρώπη, από την άλλη πλευρά, να αντιδρά στην ελεύθερη διέλευσή τους όσο συνεχίζεται ο πόλεμος.

Δεκάδες πανάκριβα ρωσικά αυτοκίνητα στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε ένα ρεπορτάζ στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και αποκάλυψε δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες πολυτελή αυτοκίνητα με ρωσικές πινακίδες, μεταξύ των οποίων μια νέα Mercedes-Benz S-class sedan και μια Porsche 911 Turbo S.

«Με εκπλήσσει» δήλωσε ο Jussi Hirvonen, ένας Φινλανδός ταξιδιώτης, όταν βγήκε από το γκαράζ. «Μακάρι να μην ήταν εδώ, τουλάχιστον έως ότου λυθεί η κατάσταση με την Ουκρανία».

Ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, Pekka Haavisto, δήλωσε πως η Φινλανδία έχει γίνει «χώρα διέλευσης» για τους Ρώσους τουρίστες. «Το αεροδρόμιο του Ελσίνκι έχει μια άνθηση στον ρωσικό τουρισμό», πρόσθεσε.

Περιορισμό στην έκδοση τουριστικής βίζας για τους Ρώσους από την 1η Σεπτεμβρίου
Ωστόσο, μετά την αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τον ρωσικό τουρισμό εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, η Φινλανδία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα περιορίσει τις ρωσικές τουριστικές βίζες στο 10% του τρέχοντος όγκου από την 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο Haavisto, οι Ρώσοι συνεχίζουν να εισέρχονται στη Φινλανδία με βίζες που έχουν εκδοθεί από άλλες χώρες της ΕΕ, που ανήκουν στη Σένγκεν.

«Έρχονται εδώ με θεωρήσεις Σένγκεν που εκδίδονται από διαφορετικές χώρες και συνεχίζουν τα ταξίδια τους μέσω του αεροδρομίου του Ελσίνκι», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας.

Κάτι που αποδεικνύεται και με μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η φινλανδική συνοριοφυλακή τον Αύγουστο, η οποία διαπίστωσε πως περίπου τα 2/3 των Ρώσων που διασχίζουν τα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας το κάνουν με θεωρήσεις Σένγκεν που έχουν εκδοθεί από χώρα άλλη από τη Φινλανδία.

Λύση αναζητεί και η Λιθουανία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας, Gabrielius Landsbergis, δήλωσε χθες πως θα μπορούσε να αναζητήσει μια «περιφερειακή λύση» για την απαγόρευση των Ρώσων τουριστών, εάν τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν συμφωνήσουν σε κυρώσεις σε όλο το μπλοκ, και αναμένεται να διεξαγάγει συζητήσεις την επόμενη εβδομάδα με τη Λετονία, την Εσθονία, τη Φινλανδία και την Πολωνία, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στην Πράγα.

«Επιδιώκουμε πρωτίστως μια ευρωπαϊκή λύση, διότι είναι η πιο βιώσιμη και νομικά ορθή», δήλωσε στους δημοσιογράφους από το Βίλνιους. «Εάν δεν καταλήξουμε σε μία, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να αναζητήσουμε μια περιφερειακή λύση που θα περιλαμβάνει τις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία και ενδεχομένως τη Φινλανδία» πρόσθεσε, παραδεχόμενος ωστόσο πως μια τέτοια κίνηση θα ήταν «δύσκολη».


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα