Η τρομερή σκηνή στο House of Dragons που σχολιάζει έμμεσα την απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ.

Spread the love

Το πολυαναμενόμενο πρίκουελ του «Game of Thrones» έκανε το ντεμπούτο του πριν από λίγες μέρες με την προβολή του πρώτου επεισοδίου, που έχει πυροδοτήσει πλήθος συζητήσεων στα social και τα παραδοσιακά media. Μια από τις πλέον επίμαχες σκηνές είναι εκείνη του τοκετού. Προσοχή: Ακολουθούν σπόιλερ.

Το παιδί που περιμένει η βασίλισσα σημαίνει πάρα πολλά για τον βασιλιά, ο οποίος ελπίζει, επιτέλους, να εξασφαλίσει έναν αρσενικό διάδοχο. Όταν όμως παρουσιάζονται επιπλοκές στον τοκετό της, οι βοηθοί του τον φέρνουν αντιμέτωπο με ένα φοβερό δίλημμα: είτε να χάσει το μωρό με την ελπίδα να σώσει τη μαμά είτε να επιτρέψει να προχωρήσουν σε καισαρική τομή, στην προσπάθεια να σώσουν το έμβρυο.

Google news

Όταν παρουσιάζονται επιπλοκές στον τοκετό της βασίλισσας, οι βοηθοί του βασιλιά τον φέρνουν αντιμέτωπο με ένα φοβερό δίλημμα: είτε να χάσει το μωρό με την ελπίδα να σώσει τη μαμά είτε να επιτρέψει να προχωρήσουν σε καισαρική τομή, στην προσπάθεια να σώσουν το έμβρυο.

Ο βασιλιάς επιλέγει την καισαρική τομή, θυσιάζοντας ουσιαστικά τη γυναίκα του, αφού στον κόσμο του «House Of The Dragon» δεν υπάρχουν ούτε αναισθητικά για τις επεμβάσεις, που θα προστάτευαν τη γυναίκα από τον αδιανόητο πόνο, ούτε αποθέματα αίματος και σύγχρονες ιατρικές τεχνολογίες, που θα την έσωζαν από την ακατάσχετη αιμορραγία. Έτσι ακολουθεί μια σκηνή που αποτυπώνεται στη μνήμη, με τις μαίες και τους γιατρούς να κρατούν στο κρεβάτι διά της βίας τη βασίλισσα καθώς εκείνη ουρλιάζει από τον τρόμο και τον πόνο.

Η επιλογή του βασιλιά αποδεικνύεται τραγική, καθώς εκτός από τη γυναίκα του πεθαίνει και το μωρό, λίγες ώρες μετά τη γέννα. Όπως σχολίασαν οι δημιουργοί της σειράς, αποφάσισαν να αποδώσουν παραστατικά την αιματοβαμμένη σκηνή μιας καισαρικής τομής κάτω από μεσαιωνικές συνθήκες θέλοντας να δώσουν έμφαση στο χαρακτήρα του βασιλιά, που επιθυμεί απελπισμένα έναν διάδοχο ενώ ταυτόχρονα άγεται και φέρεται από τους συμβούλους του, αλλά και να παρουσιάσουν τη βιαιότητα μιας γέννας στο παρελθόν, όταν δεν υπήρχε ακόμα η σύγχρονη ιατρική, και η παραμικρή επιπλοκή μπορούσε να έχει τις χειρότερες συνέπειες για το παιδί και τη μητέρα.

Όμως η ηθοποιός που ενσαρκώνει τη βασίλισσα, Sian Brooke, δίνει μία ακόμα διάσταση στη σκηνή του τοκετού, την οποία αποκαλεί «λουτρό αίματος». Σε συνέντευξή της στο Variety, είπε σχετικά:

«Ευτυχώς που έχουμε τη σύγχρονη ιατρική. Όταν γεννάς νιώθεις ότι δίνεις μια μάχη, στην οποία αφιερώνεις κάθε κύτταρό σου. Αλλά στο παρελθόν ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα.

«Ευτυχώς που έχουμε τη σύγχρονη ιατρική. Όταν γεννάς νιώθεις ότι δίνεις μια μάχη, στην οποία αφιερώνεις κάθε κύτταρό σου. Αλλά στο παρελθόν ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα».

»Πλέον μπορείς να κάνεις συγκρίσεις ανάμεσα στο σήμερα και χιλιάδες χρόνια πριν, σχετικά με το σώμα μιας γυναίκας και το δικαίωμά της να επιλέξει πώς θα το χρησιμοποιήσει. Νομίζω ότι το γεγονός και μόνο πως το συζητάμε δείχνει ξεκάθαρα τι μπορεί να συμβεί μέσα σε ένα χρόνο και πόσα βήματα πίσω μπορεί να κάνουμε».

Δείτε το τρέιλερ του «House of the Dragon»:


Spread the love

Σχετικά άρθρα