Χαμός με την εργαζόμενη που πήρε αναρρωτική άδεια για 4 χρόνια!

Spread the love

Για νόμιμη άδεια επί 4 χρόνια, λόγω του προβλήματος υγείας που έχει, κάνει λόγο ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σε σχέση με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για την υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα η οποία επί 4 έτη απουσιάζει από την δουλειά της. «Θεωρούμε το θέμα λήξαν. Εχει όλες τις αναρρωτικές της άδειες νόμιμες» μας δήλωσε ο κ. Καρβέλης και συμπλήρωσε: «Η γυναίκα έχει καρκίνο τελικού σταδίου».

Προφανώς ο κ. Καρβέλης σε αυτό κάνει λάθος, γιατί σύμφωνα με τους ογκολόγους του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», «καρκίνος τελικού σταδίου προσδιορίζεται ως ο καρκίνος που δεν δίνει προσδόκιμο όριο ζωής πάνω από 6 μήνες». Αρα αποκλείεται η συγκεκριμένη γυναίκα να έχει καρκίνο τελικού σταδίου.

Google news

Παρά το γεγονός ότι το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις και το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναδημοσιεύθηκε από μεγάλης αναγνωσιμότητας αθηναϊκά portals (Πρώτο Θέμα, newsit, κ.λπ.), η 6η ΥΠΕ προτίμησε να μην απαντήσει.

Φθηνό ρεύμα

Ωστόσο, έγινε έρευνα από την πρώτη κιόλας ημέρα και προφανώς διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος νομίμως ελάμβανε αναρρωτικές άδειες επί 4 χρόνια.

Ωστόσο, στο εργασιακό της περιβάλλον λέγεται πως:

1. Παρακολουθεί ανελλιπώς τα εργαστήρια στην Πανεπιστημιακή Σχολή που επέλεξε να γραφτεί.

2. Διαβάζει και συμμετέχει κανονικά σε όλες τις εξεταστικές περιόδους.

Και η απορία όλων είναι η εξής: Πώς μπορεί και παρακολουθεί τρίωρα εργαστήρια στην Σχολή της, αλλά δεν πατάει το πόδι της στην δουλειά;

Επίσης, απορίες εκφράζονται για το αν έχει περάσει από υπηρεσιακό συμβούλιο, όπως ο νόμος ορίζει, και για ποιον λόγο δεν έχει κοπεί από τον μισθό της (αφού έχει αναρρωτική άδεια) το ανθυγιεινό επίδομα που σύμφωνα με πληροφορίες λαμβάνει.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έχει στη διάθεσή της τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης αυτής.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ

Οι διοικητικές αρχές της Υγείας γνωρίζουν και είναι σε θέση να ερευνήσουν, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και για πολλές άλλες περιπτώσεις εργαζομένων που αποτελούν κοινό μυστικό μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού των δομών υγείας της περιοχής.

Οπως άλλωστε κοινό μυστικό αποτελεί και η συσσώρευση εργαζομένων στα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Επίσης διαχρονικό πρόβλημα.

Αληθεύει ότι δεν υπάρχουν θέσεις για να καθίσουν;

Ανάμεσα δε σε αυτούς που φέρονται να έχουν μετακινηθεί στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια – μετά και από αιτήματα πολιτικών παραγόντων – είναι και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο είναι πολύτιμο για τα νοσοκομεία και για τις θέσεις από τις οποίες μετακινήθηκε.

Χρόνια τώρα αποτελεί μείζον ζήτημα οι μετακινήσεις προσωπικού και η απασχόλησή του σε αλλότρια καθήκοντα.

Μήπως ήρθε η ώρα να ανοίξει αυτός ο φάκελος και να εξεταστούν όλες οι περιπτώσεις; Οι μόνοι που εξαιρούνται είναι οι έχοντες πραγματικά προβλήματα υγείας.

Αν και πληροφορούμαστε ότι υπάρχει νοσηλευτικό, ιατρικό και άλλων ειδικοτήτων προσωπικό στα νοσοκομεία μας που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα και παρ’ όλα αυτά αγόγγυστα συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Υπάρχουν νοσηλεύτριες στο ΠΓΝΠ με προβλήματα όρασης, οι οποίες συνεχίζουν να εργάζονται σε πόστα τα οποία δεν τους εμποδίζει το πρόβλημά τους να αντεπεξέλθουν.


Spread the love

Σχετικά άρθρα