Εκπαιδευτικοί: Ποιοι θα περάσουν τελικά από αξιόλογηση…

school room
Spread the love

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί αξιολογούνται στη διάρκεια της τετραετίας από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Επιστημονικής Ευθύνης καθώς και κάθε δύο χρόνια από τον Διευθυντή ή Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης, ως προς την υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκειά τους.

Lightinthebox WW

Τα παραπάνω ορίζει το άρθρο 77 του ν. 4823/2021

Google news

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν αξιολογούνται γιατί σύμφωνα με την έκθεση διαβούλευσης του ίδιου νόμου δεν υπηρετούν σταθερά στην ίδια σχολική μονάδα, όπως αυτό συμβαίνει με τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό και το οποίο αξιολογείται και εξελίσσεται εντασσόμενο συνολικά και διαρκώς στη διαδικασία αξιολόγησης.

Δείτε παρακάτω τι ακριβώς αναφέρει η έκθεση διαβούλευσης, απαντώντας σε σχόλια που κατατέθηκαν σε συγκεκριμένο άρθρο και το οποίο αφορά στην αξιολόγηση των στελεχών μόνο από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς

“Επιπλέον, ζητήθηκε η αξιολόγηση από τους υφισταμένους των στελεχών της εκπαίδευσης να διενεργείται τόσο από το μόνιμο προσωπικό, όσο και από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, ενώ το μόνιμο προσωπικό αξιολογείται και εξελίσσεται εντασσόμενο συνολικά και διαρκώς στη διαδικασία αξιολόγησης, οι αναπληρωτές δεν αξιολογούνται όπως αυτό συμβαίνει με τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό. Οι αναπληρωτές όμως δεν υπηρετούν σταθερά στην ίδια σχολική μονάδα”

Τι θα γίνει με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών το νέο σχολικό έτος 2022-2023

Προκαταρκτικές ενέργειες για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από το νέο σχολικό έτος 2022- 2023 θέλει να θέσει σε εφαρμογή το Υπουργείο Παιδείας.

Μπορεί το χρονοδιάγραμμα επιλογής των Στελεχών που θα αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς να έχει πέσει έξω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν είναι ένας από τους κύριους στόχους της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Το Υπουργείο Παιδείας με δεδομένο ότι δεν θα έχει τον Σεπτέμβρη νέους διευθυντές σχολείων αλλά και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, θα θέσει σε εφαρμογή διατάξεις του Ν. 4823/2021 οι οποίες δεν εφαρμόστηκαν τη σχολική χρονιά που πέρασε προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ακυρώνοντας παράλληλα τα σενάρια που λένε ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αναβάλλεται


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα