Το 80% της Eurobank δουλεύει με τηλεργασία!

Spread the love

Στις 24 Ιουνίου ξεκίνησε το υβριδικό μοντέλο εργασίας στη Eurobank, το οποίο δίνει τη δυνατότητα επιλογής της τηλεργασίας για δύο έως τρεις φορές ημέρες την εβδομάδα. Το ποσοστό αποδοχής από τους εργαζόμενους που μπορούσαν να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα εργασίας ξεπερνά το 80%.

Lightinthebox WW

Το υβριδικό αυτό μοντέλο εργασίας, το οποίο ονομάζεται “[email protected] on Premises” αφορά σε αφορά όλους τους εργαζομένους στην Τράπεζα και τις θυγατρικές του ομίλου, με εξαίρεση το δίκτυο των καταστημάτων και τις μονάδες του private banking, όπου δηλαδή υπάρχει φυσική επαφή με τον πελάτη. Δηλαδή αφορά περίπου 3.700 εργαζομένους, αριθμός που αντιστοιχεί πάνω από το 60% της Eurobank που μπορεί να επιλέξει να εργάζεται από το σπίτι και το γραφείο.

Google news

Μέχρι σήμερα, το 81% του συνόλου των εργαζομένων που είχαν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν το υβριδικό μοντέλο εργασίας το έχουν υιοθετήσει. Το εύρος συμμετοχής ανά γενική διεύθυνση κυμαίνεται μεταξύ 75% και 95%.

Στο εξωτερικό

Η τηλεργασία και ο συνδυασμός εργασίας από το σπίτι και το γραφείο αποτελεί πλέον κεντρική τάση, η οποία καθιερώθηκε από τα περιοριστικά μέτρα κατά την πανδημία διεθνώς. Το εντυπωσιακό είναι ότι το μοντέλο αυτό εξαπλώνεται πλέον σε όλους τους τομείς, ακόμα και στον τραπεζικό τομέα. Ήδη, μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι, όπως Credit Suisse, Deutsche Bank, Royal Bank of Canada, Citibank κά, έχουν ήδη επιλέξει υβριδικά μοντέλα εργασίας, παρέχοντας στους εργαζομένους τους τη δυνατότητα να επιλέγουν εάν και πότε θα δουλεύουν από το σπίτι ή το γραφείο. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, το 70% των ερωτηθέντων Ελλήνων δηλώνει απολύτως και μάλλον υπέρ της τηλεργασίας. Αντίστοιχα είναι τα αποτελέσματα κι άλλων ερευνών στην Ελλάδα όπως εκείνης της Randstad κλπ.

Βέβαια, το μοντέλο της τηλεργασίας δεν είναι κάτι καινούργιο και μόνο για τη Eurobank. Όλες οι ελληνικές τράπεζες και πολλές επιχειρήσεις, κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών, λειτουργούσαν με αυτό τον τρόπο κατά τα δύο χρόνια της πανδημίας και πολλά τμήματα εξακολουθούν να συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο.

Πέννυ Μανιάτη
Η κα Πέννυ Μανιάτη, Βοηθός Γενικός Διευθυντής Ομίλου Eurobank, επικεφαλής Τομέα Οργάνωσης και Επιχειρηματικής Ανάλυσης, “η πανδημική κρίση ανέδειξε ευκαιρίες, καθώς επιταχύνθηκε περαιτέρω και δραστικά ο ψηφιακός μας μετασχηματισμός για να υποστηρίξουμε την αλλαγή τρόπου διαχείρισης των καθημερινών συναλλαγών των πελατών μας, ιδιωτών και επιχειρήσεων, σε περιβάλλον λοκντάουν. Ήμασταν μεταξύ των λίγων μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα που καταφέραμε να περάσουμε, άμεσα, τουλάχιστον 4.000 εργαζόμενους μας σε καθεστώς πλήρους τηλεργασίας”.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα